We blijven tot uw beschikking staan - Update Covid-19

Covid-19 heeft de wereld nog steeds in haar greep, en éénieder van ons moet zijn verantwoordelijkheid hierin nemen. Ook Motrac neemt haar verantwoordelijkheid, dit voor haar werknemers, haar relaties en de werking van het bedrijf. Omdat we blijven streven naar continuïteit en een kwalitatieve dienstverlening, zetten we dan ook graag de acties op een rij die reeds van toepassing zijn, alsook degene die nog uitgerold zullen worden.
Covid19 update 29042020 Tennant;

✔ Motrac Covid-19 coördinator

Motrac heeft een Covid-19 coördinator aangesteld. Deze persoon waakt over het correct naleven van de door de overheid en door Motrac opgelegde maatregelen. Hij is nauw betrokken bij de planning, coördinatie en opvolging van de veiligheid van onze werknemers en klanten aangaande de Covid-19 richtlijnen. Indien er zich een onveilige situatie voordoet op de werkvloer of bij de klant, zal hij de nodige maatregelen treffen om de veiligheid te herstellen.

✔ Social Distancing

Onze kantoorbedienden werken zo veel mogelijk van thuis uit en blijven bereikbaar via de gebruikelijke kanalen. U kunt onze verschillende afdelingen dus nog steeds telefonisch of via e-mail contacteren. Echter zijn we ook onze (gedeeltelijk) heropstart grondig aan het voorbereiden. Zo zullen er in onze verschillende filialen collectieve beschermingsmiddelen zoals signalisatie, plexischermen etc. voorzien worden. Maar ook persoonlijke beschermingsmiddelen, ontsmettingsalcohol, ontsmettende reinigingsdoekjes enz. worden ter bescherming van onze binnendienst medewerkers beschikbaar gesteld bij terugkeer naar kantoor.

✔ Servicebezoeken

Ook onze servicetechniekers worden van extra beschermingsmiddelen voorzien. Het Covid-19 pakket bestaat uit handschoenen, mondmaskers, alcoholgel en desinfectiemiddel. Ook houden ze zich aan de richtlijnen die niet enkel hun eigen gezondheid, maar ook die van onze klanten veiligstellen. Ook de bevoorrading van wisselstukken komt niet in het gedrang, zodat de benodigde onderdelen nog steeds geleverd kunnen worden.

U kunt dus nog steeds een beroep op hen doen om uw reinigingsmachines optimaal te laten functioneren. U kunt hiervoor nog steeds terecht bij uw vertrouwde planner of een aanvraag indienen via ons serviceformulier.

Ook de leveringen van onze reinigingsmachines vinden nog steeds plaats, aan de hand van strikte hygiënemaatregelen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Hiervoor wordt telkens bij de klant vooraf nagegaan of de levering zoals gepland kan doorgaan, alsook zal worden gevraagd om de nodige veiligheidsmaatregelen voor onze technieker te handhaven. Elke technieker zal een LMRA-checklist (Laatste Minuut Risico Analyse) bij zich hebben alvorens de werkzaamheden uit te voeren. Het doel van een LMRA is het beoordelen van de mogelijke gevaren op de werkplek en de gevaren van de taken die daar uitgevoerd moeten worden, dit met het oog op het zo veilig mogelijk werken. Dit houdt in dat risico’s moeten worden weggenomen of beheersbaar moeten zijn. 

✔ Commerciële bezoeken

Onze vertegenwoordigers werken van thuis uit en helpen u graag verder met zowel lopende als met nieuwe bestellingen. Fysieke meetings worden – zolang de maatregelen gelden – vervangen door telefoon- of videogesprekken, waarbij onze medewerkers u zullen bijstaan bij al uw vragen over nieuwe reinigingstoestellen, maar ook over onze demotoestellen, onze huurvloot of onze occasiemachines. U kunt nog steeds rechtstreeks contact opnemen met uw vaste vertegenwoordiger, of uw aanvraag indienen via ons contactformulier

Indien u toch staat op een gesprek bij u op kantoor, dan kan dit enkel in geval van dringende noodzaak en indien er vooraf geïnformeerd wordt over de opgelegde preventiemaatregelen, zoals het verplicht dragen van een mondmasker. Net zoals onze servicetechniekers, zijn al onze vertegenwoordigers voorzien van een individueel pakket met de nodige beschermingsmiddelen.

✔ In-house vergaderen

Meetings met externen op het bedrijfsterrein van Motrac zullen tot een minimum worden herleid. Indien een meeting toch noodzakelijk is, kan deze enkel doorgaan op afspraak. Bezoekers zullen gespreid ontvangen worden in afzonderlijke ruimtes. Het is niet de bedoeling dat er wordt rondgelopen binnen het kantoorgebouw.

✔ Hygiëne

Hygiëne is nu meer dan ooit belangrijk. Geregeld uw handen wassen is en blijft ook de regel. Motrac zal in de verschillende filialen voldoende hoeveelheden desinfecterende handgel voorzien, papieren handdoekautomaten ophangen en reinigingsdoekjes ter beschikking stellen zodat contactpunten ontsmet en gereinigd kunnen worden.

Door het invoeren en naleven van deze maatregelen, zorgen we er met al onze medewerkers voor dat u van een kwalitatieve én veilige dienstverlening kunt blijven genieten. Een betrouwbare partner is nu belangrijker dan ooit, dus stellen we alles in het werk om beschikbaar te blijven en onze continuïteit voor u te garanderen.

 

Bedrijfsnieuws

Samen met Tennant in de strijd tegen Covid-19

Belangrijke tips voor het reinigen en desinfecteren van vloeren en de opslag van ongebruikt reinigingsmateriaal.

corDSC8616 Small

Bedrijfsnieuws

We blijven tot uw beschikking staan - Covid-19

Samen gaan we voor een minimale impact – Covid-19

Bedrijfsnieuws

Samen gaan we voor een minimale impact – Covid-19