Tekst

Vóór het reinigen

Reeds voor u uw machine inschakelt, kunt u ervoor zorgen dat ze geen nodeloze schade of slijtage oploopt tijdens het reinigingsproces.

Zo kunt u een sterk vervuilde vloer reeds voorbehandelen, bijvoorbeeld door hem kort manueel te vegen of met emmer en dweil te reinigen. Al het stof en vuil dat u reeds manueel verwijdert, moet zich geen weg meer banen doorheen alle elementen van de reinigingsmachine, zoals de borstels, de dweilrubbers, de filters etc. Een zeer efficiënte manier om de levensduur van uw kuismachine te optimaliseren, is door haar niet méér werk te laten doen dan noodzakelijk is.

U kunt de levensduur van de machine ook aanzienlijk verlengen door voor gebruik na te gaan of alle elementen nog in goede staat zijn: zijn de borstels niet versleten, zijn de watertanks in optimale staat etc. Door originele onderdelen te gebruiken en door uw reinigingsmachine op regelmatige basis na te laten kijken door ervaren servicetechniekers, kunt u het hele jaar door gebruik maken van een machine in optimale conditie, en vermijdt u problemen die uw toestel vroegtijdig laten sputteren.

Service Tennant
Tennant technieker vervangt borstelkop
Tekst

Tijdens het reinigen

In de auto-industrie wordt soms het advies gegeven om af en toe goed naar het geluid van je wagen te luisteren, om zo eventuele problemen snel op te sporen. Dit advies kan zeker ook worden toegepast op reinigingsmachines: wanneer deze luider reinigen dan doorgaans het geval is, is de kans groot dat er ergens een storing is opgedoken.

Het loont echter zeker ook om andere afwijkingen nauwlettend in het oog te houden: wanneer een machine bijvoorbeeld strepen begint achter te laten, kan dit erop wijzen dat het dweilrubber aan vervanging toe is.

Ook een slim gebruik van de machine zorgt ervoor dat ze niet te veel energie verbruikt en geen nodeloze slijtage oploopt. In maanden met een hoge luchtvochtigheid moet er bijvoorbeeld minder water worden gebruikt, terwijl in de wintermaanden een hoger waterverbruik ervoor zal zorgen dat strooizout minder schade kan aanbrengen.

Na het reinigen

Om uw reinigingsmachines zo lang mogelijk te kunnen gebruiken, is de periode vlak na het reinigen misschien wel de allerbelangrijkste. Door na elke reinigingsbeurt een checklist te doorlopen – schuurkop omhoog plaatsen, watertanks ledigen en naspoelen, filterkorf reinigen, toestel opladen etc. – zorgt u ervoor dat de machine in optimale staat wordt opgeborgen en schimmels bijvoorbeeld geen kans krijgen.