Met de lancering van de S16 zorgt Tennant voor nog meer keuzemogelijkheden in het segment van de veegmachines.
Tekst

Na de achterloop-veegmachine S7 die eerder dit jaar werd uitgebracht, is de S16 een nieuwkomer in het gamma van de opzit-veegmachines. Hij is uitgerust met een zitstoel, zodat de bestuurder zijn werk in alle comfort kan uitvoeren.

Naast het comfort springt ook de veelzijdigheid van deze compacte opzit-veegmachine in het oog. Zo kan ze met één of met twee borstels worden uitgerust, kan ze verschillende types vuil op uiteenlopende ondergronden verwijderen en is ze ook geschikt om op hellingen te worden ingezet, waardoor ze ook bijvoorbeeld ondergrondse parkings en laadzones kan reinigen. Bovendien beschikt deze veegmachine zowel over configuraties voor hoog als voor laag leegstorten van de grote afvalvergaarbak van 150 liter.

Een ander belangrijk pluspunt van de S16 is dat ze een positief effect heeft op de luchtkwaliteit binnenshuis. Dit komt enerzijds door de innovatieve filtersystemen die het stof effectief verwijderen, en anderzijds door de batterijaandrijving van deze veegmachine, die ervoor zorgt dat geen schadelijke gassen worden uitgestoten. Om de veiligheid van de bestuurder te maximaliseren, kan de S16 ook nog met een FOPS-gecertificeerd beschermdak worden uitgerust, waarmee vallende objecten van bovenaf worden opgevangen.