Bij Expo 58 denken we in eerste instantie aan het Atomium, maar minder geweten is dat deze wereldtentoonstelling onder meer ook tot de oprichting leidde van 1 van de grootste parkinguitbaters van Europa: Interparking. Deze Belgische totaalaanbieder van parkeerservices (parking, carwash, groene oplaadpunten etc.) telt inmiddels meer dan 950 garages verspreid over verschillende Europese landen en richt zich op het aanbieden van kwalitatieve, maar ook duurzame parkeermogelijkheden. Getuigen hiervan de toenemende beschikbaarheid van elektrische laadpalen en de installatie van luchtzuiverende “groene longen” in de parkings.
Tekst

KWALITATIEVE PARKEERERVARING

Interparking stelt alles in het werk om zijn klanten een kwalitatieve parkeerervaring te kunnen bezorgen, of dat nu in parkeergarages voor wagens, voor fietsen, voor bussen of voor mobilhomes is. Om hun kwaliteitsstandaarden te kunnen garanderen, worden de garages van Interparking op regelmatige basis met vocht gereinigd, doorgaans op rustigere momenten waarop zo weinig mogelijk klanten aanwezig zijn. Het is belangrijk om elementen als stof en vloeistoffen zo snel mogelijk uit de garages te verwijderen, voor ze schade kunnen toebrengen aan geparkeerde voertuigen of de infrastructuur.

Tennant M17 schrobzuigmachine bij Interparking Brugge bij elektrische laadpunten
Tennant M17 schrobzuigmachine bij Interparking Brugge op helling
Tekst

REINIGINGSUITDAGING

Aangezien de meeste parkings 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 open zijn, is het niet mogelijk om deze buiten de werkuren te reinigen. Om de gebruikers van de parking zo min mogelijk te hinderen, is het dan ook van groot belang dat zowel de reinigingsmachines als de gebruikte reinigingsoplossingen een snelle werking hebben, en dat de toestellen betrouwbaar zijn en niet vaak in panne vallen. Bovendien is het cruciaal dat de reinigingsmachines de hellingen tussen de etages op een veilige manier kunnen overwinnen, zodat elke verdieping consistent schoon kan worden gemaakt.

OPLOSSING

Om zijn verschillende parkeergarages in Brugge in optimale staat te houden, doet Interparking beroep op 5 Tennant opzit-schrobzuigmachines, alsook op 1 opzit-veegschrobmachine. Deze laatste beschikt over extra veegcapaciteit en wordt ingezet in parkeergarage “Centrum ‘t Zand”, de grootste van alle Brugse parkings. Om zeker te zijn dat de gekozen toestellen een oplossing op maat zouden vormen, kwam de Motrac vertegenwoordiger de situatie ter plekke bekijken en werd elke reinigingsmachine eerst als demotoestel uitgetest – bv. op de hellingen – vooraleer ze werd aangekocht.

VOORDELEN

De samenwerking tussen Interparking en Motrac levert niet enkel een snelle, betrouwbare reiniging van de parkeergarages op, ze ondersteunt bovendien het ecologische karakter van de garagehouder. De gebruikte Ec-H2O NanoClean reinigingsoplossing werkt namelijk niet alleen zeer snel in, ze is bovendien zuiver op water gebaseerd en reinigt volledig detergentvrij. Het reinigingsteam van Interparking ontving een uitgebreide opleiding rond de machines en is zeer enthousiast over hun gebruiksvriendelijkheid, met de gele aanraakpunten, de achteruitrijcamera en het Pro Panel touchscreen als belangrijke exponenten: ‘Laat het me zo stellen: De gebruikers van andere machines hoor ik vaak klagen, degenen die met Tennant werken, hoor ik nooit’, besluit een lachende Stefaan Velghe.