Tekst

Wie gebruik maakt van onze ergonomische Tennant reinigingsmachines, weet dat de gebruiker centraal staat. Toen een werknemer van een distributiecentrum door een voetblessure zijn machine niet meer kon bedienen, zijn we dan ook meteen op zoek gegaan naar een oplossing voor zijn situatie.

Ten gevolge van een werkongeval kon deze man zijn rechtervoet niet meer plooien, waardoor het onmogelijk werd om de pedalen van zijn reinigingsmachine te bedienen. Om te vermijden dat hij zijn job niet meer zou kunnen uitvoeren, nam zijn werkgever contact op met Motrac, om na te gaan of hiervoor een oplossing kon worden bedacht. En dat kon effectief: de klant beschikt nu over een reinigingsmachine die zowel door de betroffen medewerker als door zijn collega’s kan worden bediend.

Dit werd mogelijk gemaakt door enkele kleine ingrepen. Aangezien de medewerker zijn linkervoet wél nog normaal kon gebruiken, werd aan de linkerzijde een extra pedaal aangebracht. Het gaspedaal aan de rechterzijde werd ook behouden, zodat ook zijn collega’s de machine nog kunnen bedienen. Om te vermijden dat het andere pedaal per ongeluk wordt ingedrukt, is een extra contactslot aangebracht aan de rechterzijde: door het standaard contact te gebruiken, wordt de rechterpedaal geactiveerd, terwijl het extra contactslot de linkse ervoor zorgt dat enkel de linkse pedaal kan worden gebruikt.

Op deze foto ziet u het verschil tussen een standaard reinigingsmachine en deze speciale uitvoering.

Aanpassingen Tennant reinigingsmachine na arbeidsongeval
Tekst

Met behulp van deze oplossing kan de werknemer zijn werk net zo goed als voordien uitvoeren, en blijft de machine ook door andere werknemers inzetbaar.