Tekst

6 stappen om zorgeloos de lente in te gaan

1. Inspecteer uw daken en gevels

Begin uw inspectieronde buiten en ga na of winterse omstandigheden zoals sneeuw en ijs geen schade hebben veroorzaakt aan uw daken en gevels. Merkt u scheuren en gaten op? Dan doet u er goed aan om deze snel te herstellen, alvorens ze kunnen groeien en hoge kosten met zich mee kunnen brengen.

2. Zorg voor een diepe reiniging

De wintermaanden kunnen ervoor zorgen dat bepaalde gebieden niet of minder gebruikt en gereinigd zijn. Is dit ook bij u het geval? Dan is de kans groot dat vuil, stof en / of zoutresten zich hebben opgestapeld in uw binnenruimtes. Om deze elementen vlot van uw vloeren te verwijderen, kiest u best voor een grondige reiniging met vocht. U kunt hiervoor beroep doen op 2 types reinigingsmachines:

Om uw vloeren grondig te schrobben, staan er verschillende Tennant schrobzuigmachines tot uw beschikking. Zo zijn er de klassieke opzit-uitvoeringen voor grotere afstanden en achterloop-modellen voor compactere ruimtes, alsook stand-on-versies en zelfs automatische AMR schrobzuigmachines, die uw ruimtes volledig autonoom met vocht reinigen.

Om uw vloeren zowel te kunnen vegen als met vocht te kunnen reinigen, kunt u dan weer beroep doen op de Tennant veegschrobmachines. Deze reinigingsmachines zijn allen met een bestuurderszetel uitgerust en bieden hun gebruiker het nodige comfort bij alle veeg- en/of schrobopdrachten.

​​​​​​3. Verwijder restanten van vorige seizoenen

Maak gebruik van de lenteschoonmaak om alle restanten uit de herfst en winter van uw buitenterreinen te verwijderen. Zorg ervoor dat uw straten, trottoirs, parkeerplekken en voetgangersgebieden vrij zijn van bladeren en takken die de koude maanden niet overleefd hebben. Ook hiervoor kunt u gebruik maken van Tennant reinigingsmachines: er bestaan zowel achterloop- als opzit-veegmachines waarmee u uw kleinere én grotere oppervlaktes snel van elementen als zand, stof, bladeren en zelfs afval ter grootte van een baksteen kunt verlossen.

4. Haal eventueel afval uit uw afvoersystemen

Kijk ook uw afvoersystemen na en verwijder alle elementen die hier niet in thuishoren. Op die manier zorgt u ervoor dat deze het wegstromend regenwater niet kunnen verontreinigen, en u aan de hygiënevoorschriften kunt blijven voldoen.

Voor een reiniging van uw vloeren zonder detergenten kunt u bovendien gebruik maken van de ec-H2O NanoClean technologie van Tennant, een doeltreffende reinigingsoplossing die zuiver op water gebaseerd is. Op die manier vermijdt u dat detergenten in uw afvoerwater kunnen stromen.

Tekst

5. Let op waar u loopt

Vooral indien het een koude winter was, kunnen de verschillende vries- en dooicyclussen barsten in uw buitenvloeren hebben veroorzaakt, met een hoger risico op uitglijden en vallen tot gevolg. Door scheuren met een siliconenkit of betonvulmiddelen te herstellen, zorgt u ervoor dat deze niet groter kunnen worden, reduceert u de kans op ongelukken en voorkomt u hogere kosten voor het vervangen van beschadigde stoepdelen.

6. Check uw reinigingsmateriaal

Werken uw reinigingsmachines en -producten naar behoren en beschikt u over voldoende middelen voor de komende periode? De start van de lente is het moment bij uitstek om dit na te gaan en toestellen te herstellen of vervangen en uw reinigingsvloot indien nodig uit te breiden.

Hebben uw toestellen onderhoud of een herstelling nodig? Dan kunt u ons hier de situatie beschrijven.

Daarnaast kunt u ook een reinigingsmachine huren, ons assortiment nieuwe kuismachines bekijken of een occasietoestel uitkiezen.