Dubbele winst voor Linde Material Handling bij lezerspoll

Linde Material Handling wist bij de “materialfluss world + conference 2021” twee awards in de wacht te slepen. Tijdens dit digitale evenement, dat van 22 t.e.m. 26 maart plaatsvond, werd bekend gemaakt welke producten de meeste stemmen hadden kunnen bemachtigen van de lezers van het magazine “materialfluss”. Zowel in de categorie “industriële trucks” als in de categorie “Identificatietechnieken” leverde Linde het product van het jaar, met de R-MATIC reachtruck en de “Door Control”-module van de Linde Safety Guard.
Tekst

Autonome R-MATIC reachtruck

De prijs voor industriële truck van het jaar ging naar de R-MATIC, de autonome reachtruck van Linde die ook in veeleisende omstandigheden kan worden ingezet. Zo laat de frontale, in het chassis ingebouwde veiligheidssensor het toe om deze AGV te laten manoeuvreren in een gang van slechts 2,95 meter breed, en is ook de hefhoogte tot elf meter uniek in deze categorie.

Ook de automatisch kalibrerende 3D-camera is enig in zijn soort. Met dit toonbeeld van spitstechnologie kan de precieze positie van de last zeer snel worden bepaald, wat bij het oppikken of wegzetten van goederen telkens tot een tijdswinst van 15 à 20 seconden leidt.

Tekst

Safety Guard: Door Control

In de categorie “Identificatietechnieken” gingen de meeste stemmen naar de “Door Control”-module van de Linde Safety Guard. De voordelen van dit systeem zijn tweeledig: enerzijds daalt het aantal aanrijdingen met toegangspoorten binnen een magazijn, en anderzijds wordt vermeden dat onaangepaste trucks een bepaalde omgeving betreden. Wanneer een toegestane truck wordt herkend, synchroniseert de “Door Control”-module zich met diens snelheid en gaat de poort op het perfecte moment open en weer dicht. Indien echter een niet-toegestane truck nadert (dieselheftruck bij levensmiddelen, indoorheftruck bij buitenactiviteiten…), blijft de poort gesloten, vertraagt de truck en krijgt de bestuurder een optische waarschuwing.