Tekst

Perfecte synergie tussen mens en machine

Reeds van in het prille begin staat een ergonomisch design centraal bij de Linde vorkheftrucks en magazijntrucks. De basis hiervoor werd gelegd met de ontwikkeling van de Linde hydrostaat, de zeer krachtige aandrijving die een ongeëvenaard nauwkeurige besturing mogelijk maakt en het werk van de bestuurder vereenvoudigt.

De focus is doorheen de jaren steeds op de behoeften van de bestuurders blijven liggen, met tal van innovaties tot gevolg die de belasting van de bestuurder verminderen en voor meer comfort en veiligheid zorgen. Dit ergonomische principe heeft ook buiten de vorklift of magazijntrucks zelf zijn sporen achtergelaten: of het nu gaat om veiligheidsvoorzieningen, vlootbeheersystemen of serviceconcepten – alles is gericht op een perfecte synergie tussen mens en machine.

Tekst

Effectieve bescherming voor bestuurders van heftrucks en magazijntrucks

Bestuurders van vorkheftrucks en magazijntrucks worden dagelijkse aan mechanische trillingen blootgesteld. Ook al zijn deze trillingen afzonderlijk nauwelijks waarneembaar, toch vormen zij in hun totaliteit een aanzienlijke belasting van de werknemer. Linde Material Handling werkt daarom al meer dan 20 jaar intensief aan het onderzoeken en ontwikkelen van technologieën om de heftruck- en magazijntruckbestuurders effectief tegen deze krachten te beschermen. En mét succes: Linde producten vallen niet enkel onder de wettelijk voorgeschreven limieten, ook in onafhankelijke tests komen Linde trucks regelmatig als beste uit de bus ten opzichte van concurrerende modellen.

Linde Hydrostaat
Bestuurderscompartiment 1202 thermische heftruck H30D
Tekst

Naast de hydrostatische aandrijving – die onder andere voor zacht optrekken en afremmen zorgt – vormt ook de systematische isolatie van de afzonderlijke componenten een belangrijke bescherming van uw heftruckchauffeurs. Het ergonomische ontwerp van de werkplek is de sleutel tot veilig, comfortabel en efficiënt werken, en doordat de belasting van de bestuurders gering is, neemt het risico op ongevallen en het ziekteverzuim af en stijgt uw productiviteit.

Nauwkeurig en responsief sturen

Dankzij de gepatenteerde Linde bipedaal zijn de vorkheftrucks van Linde Material Handling uitzonderlijk responsief en nauwkeurig en eenvoudig te besturen: het rechterpedaal beweegt de truck vooruit, het linkerpedaal doet hem achteruitrijden. De technische basis hiervoor is opnieuw de hydrostatische aandrijving, die de kracht van de motor rechtstreeks op de aandrijfwielen overbrengt.

Zodra de bestuurder zijn voeten van de pedalen haalt, komt de truck tot stilstand. Omdat beide voeten voortdurend in contact zijn met de pedalen, krijgt de bestuurder altijd directe zintuiglijke feedback over de beweging van de truck, die als het ware een verlengstuk wordt van zijn of haar lichaam.

Tekst

De perfecte ergonomische werkplek

Bij de vorkheftrucks en magazijntrucks van Linde Material Handling vormen mens en machine één geheel. In elke heftruck en magazijntruckzijn de bedieningselementen zo geplaatst dat de gebruiker ze altijd eenvoudig kan bereiken. Een voorbeeld hiervan is de Linde T20 - T25 SP: dankzij de e-driver technologie van Linde kan deze elektrische transpallet comfortabel met één hand worden bediend, en door de positioneringshoek van 45° ten opzichte van de rijrichting heeft de bestuurder steeds een optimaal zicht rondom, zowel op de route als op de lading.

Linde T20 SP trranspallet 45 graden bestuurderspositie
Draaibare werkplek Linde heftruck
Tekst

Ook de draaibare werkplek van de Linde trucks draagt bij tot de ideale werkomgeving. Hierdoor heeft de bestuurder ook bij het achteruitrijden een perfect zicht, zonder dat hij / zij zijn / haar rug of nek hoeft te draaien. De Linde Load Control en Multifunction Lever tot slot zorgen voor nog meer comfort voor de bestuurder: met behulp van twee intuïtieve joysticks / een centraal bedieningselement kan de chauffeur eenvoudig en nauwkeurig de hydraulische functies van de vorkheftruck / reachtruck bedienen.

Linde Load Control
Linde multifunction lever
Tekst

Comfort in alle betekenissen van het woord

Een ergonomisch ontwerp van de interne transportmiddelen zal ook in de toekomst een centraal element van de Linde-filosofie blijven. Maar door de toenemende digitalisering zal het begrip comfort steeds ruimer worden gezien, met de verdere introductie van gebruiksvriendelijke interfaces voor assistentiesystemen, bedieningselementen en softwareoplossingen, alsook met meer mobiele informatietechnologie ter ondersteuning van zowel bestuurders als vlootbeheerders.

Linde Connect cloud

Vrijblijvend advies of een offerte aanvragen?

Wij nemen spoedig contact met u op voor een vrijblijvend advies of een offerte op maat.

Formulier
Maak uw keuze:
Aanhef *
Vul hieronder de cijfers van uw BTW nummer in.
Selecteer eerst uw landcode en vul daarna uw telefoonnummer aan.
U kunt zich te allen tijde uitschrijven en uw informatie wordt nooit met derden gedeeld. Meer info over de verwerking en het gebruik van uw gegevens vindt u in ons privacybeleid.