Tekst

Maximale veiligheid voor een efficiënte goederenverwerking

Veiligheid in uw magazijn of productieomgeving moet altijd prioriteit nummer één zijn in de intralogistiek. In een tijdperk waarin alsmaar meer goederen worden vervoerd, blijft het van essentieel belang niet alleen de heftruckchauffeurs en de voetgangers, maar ook de vervoerde goederen, de stellingen en alle andere elementen te allen tijde doeltreffend te beschermen. Om aan de groeiende vraag te voldoen, moeten vorkheftrucks namelijk steeds sneller, flexibeler en efficiënter worden, wat helaas ook het risico op ongevallen vergroot.

‘Veiligheid op het werk is niet een optie, het is een must! Door verstandig te investeren in ondersteunende systemen, materiaalstromen te optimaliseren en werknemers grondig op te leiden, kunnen bedrijven risico's minimaliseren, extra kosten vermijden en geld besparen.’

Andreas Krinninger, CEO van Linde Material Handling

Nadruk op een veilige werkomgeving

Het Bureau voor de Statistiek van de Europese Unie bevestigt dat veiligheid op het werk de nodige aandacht verdient. Volgens een analyse van arbeidsongevallen in de EU houdt bijna 18% van de ernstige ongevallen verband met transport en opslag, wat meer is dan productie met iets minder dan 14% (EUROSTAT 2017). Een casestudy in Duitsland (DGUV 2018) toonde dan weer aan dat zich in Duitse magazijnen gemiddeld meer dan 145 ongevallen per werkdag voordoen, waarvan 50 met vorkheftrucks en 29 met transpalletten.

Ook "kleine" ongevallen tellen mee

Arbeidsongevallen omvatten zowel persoonlijk letsel als materiële schade aan de betrokken vorkheftrucks, de vervoerde goederen en de infrastructuur. Het hoofddoel is vanzelfsprekend het beschermen van mensenlevens, al zijn het in de praktijk de kleine materiële ongevallen die het vaakst voorkomen, met reparatiekosten en arbeidsonderbrekingen tot gevolg. De invoering van een alomvattend veiligheidsplan kan dus ook deze kosten verlagen en de productiviteit verhogen. Bovendien verhoogt dergelijk plan het veiligheidsgevoel bij heftruckchauffeurs, bijvoorbeeld wanneer zij worden bijgestaan door een assistentiesysteem waardoor zij zich meer kunnen concentreren op de goederenverwerking en dus productiever zijn.

Vision Zero Accidents

Linde Material Handling heeft een duidelijk doel voor ogen: 100% van de ongevallen in de intralogistiek voorkomen. Om dit te bereiken heeft Linde "Vision Zero" in het leven geroepen, een veiligheidsfilosofie die erop gericht is de veiligheid van het interne verkeer te verhogen en ongevallen met vorkheftrucks te voorkomen, alsook andere incidenten tijdens de goederenbehandeling tegen te gaan. In dit kader ontwikkelt Linde technologische innovaties voor industriële trucks, zoals intelligente hulpsystemen, uitgebreide opleidingsprogramma's en adviesdiensten, om met deze totaaloplossingen de vele uitdagingen van een moderne, veilige intralogistiek aan te gaan.

 • Nadruk op een veilige werkomgeving
 • Ook "kleine" ongevallen tellen mee
 • Vision Zero Accidents
 • Het Bureau voor de Statistiek van de Europese Unie bevestigt dat veiligheid op het werk de nodige aandacht verdient. Volgens een analyse van arbeidsongevallen in de EU houdt bijna 18% van de ernstige ongevallen verband met transport en opslag, wat meer is dan productie met iets minder dan 14% (EUROSTAT 2017). Een casestudy in Duitsland (DGUV 2018) toonde dan weer aan dat zich in Duitse magazijnen gemiddeld meer dan 145 ongevallen per werkdag voordoen, waarvan 50 met vorkheftrucks en 29 met transpalletten.

 • Arbeidsongevallen omvatten zowel persoonlijk letsel als materiële schade aan de betrokken vorkheftrucks, de vervoerde goederen en de infrastructuur. Het hoofddoel is vanzelfsprekend het beschermen van mensenlevens, al zijn het in de praktijk de kleine materiële ongevallen die het vaakst voorkomen, met reparatiekosten en arbeidsonderbrekingen tot gevolg. De invoering van een alomvattend veiligheidsplan kan dus ook deze kosten verlagen en de productiviteit verhogen. Bovendien verhoogt dergelijk plan het veiligheidsgevoel bij heftruckchauffeurs, bijvoorbeeld wanneer zij worden bijgestaan door een assistentiesysteem waardoor zij zich meer kunnen concentreren op de goederenverwerking en dus productiever zijn.

 • Linde Material Handling heeft een duidelijk doel voor ogen: 100% van de ongevallen in de intralogistiek voorkomen. Om dit te bereiken heeft Linde "Vision Zero" in het leven geroepen, een veiligheidsfilosofie die erop gericht is de veiligheid van het interne verkeer te verhogen en ongevallen met vorkheftrucks te voorkomen, alsook andere incidenten tijdens de goederenbehandeling tegen te gaan. In dit kader ontwikkelt Linde technologische innovaties voor industriële trucks, zoals intelligente hulpsystemen, uitgebreide opleidingsprogramma's en adviesdiensten, om met deze totaaloplossingen de vele uitdagingen van een moderne, veilige intralogistiek aan te gaan.

Veiligheid in alle facetten

Veiligheid in het magazijn en in de productie beperkt zich niet tot technologische innovaties op de vorkheftruck: een holistische kijk is noodzakelijk, met de nadruk op de goederenstroom, de interne processen en de kwalificaties van de werknemers. Om alle belangrijke factoren die van invloed zijn op de veiligheid te optimaliseren, kunt u onder meer beroep doen op het veiligheidsadvies van onze experten, op het digitale Linde vlootbeheersysteem en op onze opleidingen voor heftruckchauffeurs.

Linde Safety Scan

De Linde Safety Scan helpt u om risico's duurzaam te verminderen en de veiligheid te verbeteren in gebieden waar interne transportmiddelen worden ingezet. Deze systematische analyse volgt een duidelijk omschreven proces: op basis van uw bedrijfsgebonden situatie bepalen onze veiligheidsconsultants samen met u uw doelstellingen, om vervolgens de gevarenzones te identificeren en op maat gesneden maatregelen en aanbevelingen voor actie uit te werken. Ten slotte worden de gekozen maatregelen uitgevoerd en wordt de vooruitgang zorgvuldig gedocumenteerd.

Digitaal vlootbeheer

Het Linde connect digitale vlootbeheersysteem biedt een aantal functies die de veiligheid van de heftruckbestuurder en dus ook de veiligheid in het magazijn verhogen. Zo kan de vlootmanager individueel configureren wie toegang krijgt tot welke heftruck, kan hij maximumsnelheden bepalen afhankelijk van de kwalificaties van de heftruckbestuurder etc. De bestuurder kan dan weer de toestand van de truck controleren voordat hij / zij aan het werk gaat via een applicatie voor voorafgaande controle, en daarnaast zijn er nog verschillende anders functies, zoals elektronische schokdetectie, een automatische overdracht van foutcodes en de analyse van gebruiksgegevens.

Opleidingsprogramma

De opleiding van uw heftruckchauffeurs is een essentiële factor om ongevallen zo veel mogelijk te voorkomen. U kunt hen daarom via Motrac een specifieke magazijntruck- of heftruckopleiding laten volgen, dat zowel voor beginnende als voor ervaren bestuurders kan dienen. Bovendien zijn het niet enkel de magazijntruck- of heftruckbestuurders, maar net zo goed rijinstructeurs en veiligheidscoördinatoren die hun praktische en theoretische opleiding kunnen bijschaven. Op die manier helpen we u graag om de veiligheid in uw magazijnen voortdurend te verbeteren en heftruckongevallen te voorkomen.

 • Linde Safety Scan
 • Digitaal vlootbeheer
 • Opleidingsprogramma
 • De Linde Safety Scan helpt u om risico's duurzaam te verminderen en de veiligheid te verbeteren in gebieden waar interne transportmiddelen worden ingezet. Deze systematische analyse volgt een duidelijk omschreven proces: op basis van uw bedrijfsgebonden situatie bepalen onze veiligheidsconsultants samen met u uw doelstellingen, om vervolgens de gevarenzones te identificeren en op maat gesneden maatregelen en aanbevelingen voor actie uit te werken. Ten slotte worden de gekozen maatregelen uitgevoerd en wordt de vooruitgang zorgvuldig gedocumenteerd.

 • Het Linde connect digitale vlootbeheersysteem biedt een aantal functies die de veiligheid van de heftruckbestuurder en dus ook de veiligheid in het magazijn verhogen. Zo kan de vlootmanager individueel configureren wie toegang krijgt tot welke heftruck, kan hij maximumsnelheden bepalen afhankelijk van de kwalificaties van de heftruckbestuurder etc. De bestuurder kan dan weer de toestand van de truck controleren voordat hij / zij aan het werk gaat via een applicatie voor voorafgaande controle, en daarnaast zijn er nog verschillende anders functies,  zoals elektronische schokdetectie, een automatische overdracht van foutcodes en de analyse van gebruiksgegevens.

 • De opleiding van uw heftruckchauffeurs is een essentiële factor om ongevallen zo veel mogelijk te voorkomen. U kunt hen daarom via Motrac een specifieke magazijntruck- of heftruckopleiding laten volgen, dat zowel voor beginnende als voor ervaren bestuurders kan dienen. Bovendien zijn het niet enkel de magazijntruck- of heftruckbestuurders, maar net zo goed rijinstructeurs en veiligheidscoördinatoren die hun praktische en theoretische opleiding kunnen bijschaven. Op die manier helpen we u graag om de veiligheid in uw magazijnen voortdurend te verbeteren en heftruckongevallen te voorkomen.

Veiligheid standaard ingebouwd

Linde vorkheftrucks en magazijntrucks hebben veel standaardfuncties die de veiligheid in het magazijn zowel passief als actief verhogen en zo het aantal heftruckongevallen tot een minimum herleiden. Dit begint al bij de structuur van de vorkheftruck: de bestuurdersposities zijn zo ontworpen dat het hele lichaam van de bestuurder altijd binnen de contouren van de truck blijft, en dit terwijl hij zijn omgeving perfect in het oog kan houden: Linde maakt er namelijk een punt van om de zichtbaarheid vanuit elk type vorkheftruck te maximaliseren.

Zelfs op volle snelheid kunnen bestuurders volop vertrouwen op de standaard veiligheidsvoorzieningen. Veel vorkliften en magazijntrucks zijn namelijk standaard uitgerust met verschillende onafhankelijke remsystemen, alsook met automatische parkeerremmen die voorkomen dat de vorkheftruck ongecontroleerd begint te bewegen, bijvoorbeeld op hellingen of bij het laden van een vrachtwagen. Met het Linde Curve Assist systeem tot slot past de truck automatisch zijn snelheid aan in bochten, om ongevallen door een te hoge snelheid tegen te gaan.

Tekst

Innovaties die de veiligheid in het magazijn verhogen

Bij Linde Material Handling wordt voortdurend aan oplossingen gewerkt om uw intralogistiek veiliger en efficiënter te maken. Het resultaat: een breed scala aan innovatieve ondersteuningssystemen, praktische retrofit-oplossingen en moderne netwerksystemen. Kortom: veiligheid is altijd en overal een prioriteit.

Op weg naar een veilige intralogistiek

De "Vision Zero"-filosofie is een sleutelelement in de strategie van Linde Material Handling en heeft zijn waarde reeds vele malen bewezen in de intralogistiek. Alle veiligheidsoplossingen zijn ontworpen om nieuwe normen te stellen voor de interne verkeersveiligheid en u te helpen om uw werkprocessen maximaal te beveiligen. Doe ook zeker beroep op onze veiligheidsadviseurs, die u graag bijstaan in het optimaliseren van uw werkomgeving.

Een overzicht van de Linde veiligheidsoplossingen

Producten

Producten

Door voor de Linde heftrucks en magazijntrucks te kiezen, verzekert u zichzelf van interne transportmiddelen die standaard reeds uiterst veilig zijn, maar waaraan u ook nog eenvoudig aanvullende veiligheidsoplossingen kunt toevoegen, ook als retrofit.

Diensten

Diensten

Advies op maat van uw toepassingen en ondersteuning op elk vlak: u kunt met elke vraag steeds terecht bij onze veiligheidsadviseurs, zij zullen alles in het werk stellen om voor u een veiligheidsoplossing op maat te vinden.

Trainingen

Trainingen

Of het nu gaat om heftrucks of om magazijntrucks, en of u nu gloednieuwe of ervaren chauffeurs, rijinstructeurs of veiligheidscoördinatoren wenst op te leiden: we stellen graag een heftruck- of magazijntruckopleiding op maat voor u samen.

Vrijblijvend advies of een offerte aanvragen?

Wij nemen spoedig contact met u op voor een vrijblijvend advies of een offerte op maat.

Formulier
Maak uw keuze:
Aanhef *
Vul hieronder de cijfers van uw BTW nummer in.
Selecteer eerst uw landcode en vul daarna uw telefoonnummer aan.
U kunt zich te allen tijde uitschrijven en uw informatie wordt nooit met derden gedeeld. Meer info over de verwerking en het gebruik van uw gegevens vindt u in ons privacybeleid.