Tekst

Onovertroffen krachtontwikkeling en precisie dankzij Linde hydrostaat

Linde heftrucks staan bekend als ware krachtpatsers, en deze reputatie hebben ze in zeer grote mate te danken aan de gepatenteerde Linde hydrostaat. Deze hydrostatische aandrijving – waarmee nagenoeg elke Linde gas- of dieselheftruck is uitgerust – zorgt voor een onovertroffen vermogensproductie en een beheersing tot op de millimeter, en geeft de Linde vorkheftrucks een belangrijke streep voor op de concurrentie

Tekst

Voordelen van de Linde hydrostaat

De Linde hydrostaat biedt een heel tal voordelen aan de thermische heftrucks van Linde, gaande van een hoge vermogensproductie, over een hoge precisie, tot lage onderhoudskosten en een hoge bestendigheid tegen zware omgevingen. We zetten de voornaamste voordelen voor u op een rij:

 • Weinig slijtagedelen

De Linde Hydrostaat bestaat uit minder bewegende onderdelen – tandwielen, mechanische overbrengingen etc. – dan de hydrodynamische aandrijvingen van de meeste concurrerende heftrucks hebben.

 • Lage onderhoudskosten

Doordat de pomp rechtstreeks aan de hydromotoren is aangesloten via flexibele hydrauliekslangen, bevatten de hydrostatische heftrucks van Linde geen koppeling, versnellingsbak of aparte remmen. Aangezien deze onderdelen niet aanwezig zijn, hoeven ze ook niet onderhouden te worden, wat resulteert in de laagst mogelijke onderhoudskosten op de heftruckmarkt.

 • Veel vermogen

De hydrostaat brengt de olie in de heftruck op volle kracht van de pomp naar de hydrostatische rijmotoren.

 • Veilig, schokloos wisselen van rijrichting

De hydrostaat heftruck heeft standaard twee pedalen: een voor vooruit en een voor achteruit. Hiermee bepaalt de chauffeur niet alleen de rijrichting, maar ook de oliestroom, wat voor een op de millimeter nauwkeurige aandrijving zorgt.

 • Zeer nauwkeurig te bedienen

Door de directe koppeling van de hydrostaat aan de oliestroom, reageert de heftruck meteen wanneer de snelheid of stroomrichting verandert. Dit zorgt ervoor dat u snel, veilig en schokloos van rijrichting kunt wisselen.

 • Hoge reactiesnelheid

Wanneer de pedalen losgelaten worden, komt de olie stil te staan, waardoor ook de heftruck zelf tot stilstand komt. Deze gesloten oliekringloop is dus ook 100% functioneel als rem en biedt extra veiligheid, bv. wanneer de chauffeur niet meer bij machte is om de heftruck te besturen.

 • Veilig parkeren

Doordat een hydrostaat zoals hierboven uitgelegd automatisch stil komt te staan, kan een hydrostatische heftruck ook eenvoudig overal geparkeerd worden, zonder zomaar weg te rollen.

 • Geschikt voor lange afstanden & kort cyclisch werk

De hydrostaatheftruck kan door de koppeling van de hydrostaat aan de oliestroom probleemloos lange afstanden rijden aan een hoge snelheid. Hij is echter ook uitermate geschikt voor kort cyclisch werk, zoals het laden en lossen van vrachtwagens. Hierbij verandert de chauffeur veelvuldig van rijrichting wat dankzij het bipedaalsysteem moeiteloos verloopt.

 • Krachtig en robuust

De Linde hydrostaat is zeer geschikt voor de goederenverwerking van zware materialen, bijvoorbeeld in de steen-, beton- en aluminiumindustrie. Wist u dat er zelfs Linde trucks zijn die – ondanks de zware omstandigheden in de aluminiumindustrie – al 32.000 draaiuren (dat staat gelijk aan 1,6 miljoen kilometers) op de teller hebben staan?!

 • Laag brandstofverbruik

De hydrostatische aandrijving zorgt niet enkel voor een zeer grote, maar ook voor een zeer efficiënte krachtproductie, waardoor het brandstofverbruik ook merkbaar daalt.

Linde thermische heftruck H35 1202 reeks op gravel buiten
Linde thermische heftruck H35 grote rollen

De Linde hydrostaat in een notendop

Hoge krachtontwikkeling

De Linde hydrostaat kent minder bewegende delen (zoals tandwielen) en andere mechanische overbrengingen dan de hydrodynamische aandrijving van de meeste concurrerende heftrucks. De kracht van de hydrostaatmotor wordt via de verstelbare hydrauliekpomp rechtstreeks overgedragen aan olie, en die geeft dit vermogen onverminderd door aan hydromotoren bij de aandrijfwielen. Het resultaat: uiterst krachtige gas- en dieselheftrucks.

Precisie tot op de millimeter

Met de pedalen voor het vooruit en achteruit rijden bepaalt de chauffeur de richting van de oliestroom, wat een op de millimeter nauwkeurig beheersbare aandrijving oplevert. Deze is – dankzij de gesloten kringloop – ook 100% functioneel als rem: de vorklift remt namelijk af zodra u het rijpedaal loslaat.

Lagere onderhoudskosten

Kenmerkend voor de hydrostaat is de rechtstreekse koppeling van de pomp aan de hydromotoren via flexibele hydrauliekslangen. Een van de voordelen hiervan is dat de hydrostaat geen koppeling, versnellingsbak of separate remmen kent. Doordat deze dus ook niet onderhouden hoeven te worden, behoren de interne transportmiddelen van Linde tot degene met de laagst mogelijke onderhoudskosten op de heftruckmarkt.

Geschikt voor zware omgevingen

Dankzij de direct beschikbare kracht is de Linde hydrostaat ook zeer geschikt voor de behandeling van zware materialen, zoals in de steen-, beton- en aluminiumindustrie. Het onderhoudsarme aandrijfsysteem biedt hierbij extra pluspunten, want voor stoffige, vuile of vochtige omstandigheden deinst een Linde Hydrostaat nooit terug.

 • Hoge krachtontwikkeling
 • Precisie tot op de millimeter
 • Lagere onderhoudskosten
 • Geschikt voor zware omgevingen
 • De Linde hydrostaat kent minder bewegende delen (zoals tandwielen) en andere mechanische overbrengingen dan de hydrodynamische aandrijving van de meeste concurrerende heftrucks. De kracht van de hydrostaatmotor wordt via de verstelbare hydrauliekpomp rechtstreeks overgedragen aan olie, en die geeft dit vermogen onverminderd door aan hydromotoren bij de aandrijfwielen. Het resultaat: uiterst krachtige gas- en dieselheftrucks.

 • Met de pedalen voor het vooruit en achteruit rijden bepaalt de chauffeur de richting van de oliestroom, wat een op de millimeter nauwkeurig beheersbare aandrijving oplevert. Deze is – dankzij de gesloten kringloop – ook 100% functioneel als rem: de vorklift remt namelijk af zodra u het rijpedaal loslaat.

 • Kenmerkend voor de hydrostaat is de rechtstreekse koppeling van de pomp aan de hydromotoren via flexibele hydrauliekslangen. Een van de voordelen hiervan is dat de hydrostaat geen koppeling, versnellingsbak of separate remmen kent. Doordat deze dus ook niet onderhouden hoeven te worden, behoren de interne transportmiddelen van Linde tot degene met de laagst mogelijke onderhoudskosten op de heftruckmarkt.

 • Dankzij de direct beschikbare kracht is de Linde hydrostaat ook zeer geschikt voor de behandeling van zware materialen, zoals in de steen-, beton- en aluminiumindustrie. Het onderhoudsarme aandrijfsysteem biedt hierbij extra pluspunten, want voor stoffige, vuile of vochtige omstandigheden deinst een Linde Hydrostaat nooit terug.

Video

Video thumbnail

Heftrucks met de Linde Hydrostaat

De unieke Linde Hydrostaat is te vinden in de diesel, lpg en zware heftrucks. Met de hydrostatische aandrijving zijn de compacte diesel en lpg heftrucks van Linde met afstand de zuinigste in de markt en daarmee uniek.

Linde diesel en LPG heftrucks

Linde diesel en LPG heftrucks

- Hefvermogen van 1.4 - 8 ton
- Zuinigste heftrucks in de markt
- Lage uitstoot

Linde zware heftrucks

Linde zware heftrucks

- Hefvermogen 10 - 18 ton
- Onderhoudsvriendelijk
- Laag brandstofverbruik
Tekst

Twee hydraulische circuits

Binnen de hydrostatisch aangedreven heftrucks onderscheiden we twee hydraulische circuits: een open en een gesloten circuit. Het open circuit bedient de mastfuncties, terwijl het gesloten circuit bestemd is voor het rijden.

Het pomphuis bevat een roterend cilinderblok met zuigers die tijdens de rotatie olie kunnen aanzuigen en wegdrukken. Of en in welke mate ze dat doen, hangt af van de stand van de kantelplaat. Bij een verticale stand van de kantelplaat gebeurt er niets en staat de truck stil, maar door de pedalen te bedienen, bedient de chauffeur de stand van de kantelplaat en daarmee de mate waarin olie wordt aangezogen of weggedrukt.

Vrijblijvend advies of een offerte aanvragen?

Wij nemen spoedig contact met u op voor een vrijblijvend advies of een offerte op maat.

Formulier
Maak uw keuze:
Aanhef *
Vul hieronder de cijfers van uw BTW nummer in.
Selecteer eerst uw landcode en vul daarna uw telefoonnummer aan.
U kunt zich te allen tijde uitschrijven en uw informatie wordt nooit met derden gedeeld. Meer info over de verwerking en het gebruik van uw gegevens vindt u in ons privacybeleid.