Sinds enkele maanden worden de Linde heftrucks ook in de Luminous Bright Red kleur aangeboden, een fluorescerende variant op de klassieke rode Linde kleur.
De belangrijkste eigenschap hiervan is de verhoogde zichtbaarheid, een voordeel dat ook Coca-Cola European Partners Belgium niet ontgaan is. De keuze voor deze kleur kadert in hun veiligheidsstrategie, en de streeftocht naar een ongevalvrije werkomgeving.

Tekst

Pascal Libens, Fleet Manager Belgium bij Coca-Cola European Partners Belgium, geeft meer uitleg bij het veiligheidsbeleid van de drankenproducent:
Veiligheid is een absolute prioriteit, zowel bij onze voertuigen op de baan als binnenin onze verschillende magazijnen. We zetten dan ook in op veiligheidsbevorderende maatregelen, en dit blijft niet zonder resultaat: sinds 2014 is ons aantal arbeidsongevallen met werkverlet met meer dan 50% gedaald.’

Een belangrijk onderdeel van dit beleid is de samenwerking met Motrac Handling & Cleaning.

De heftrucks en magazijntrucks van Linde kunnen met een grote verscheidenheid aan veiligheidsopties worden uitgerust, waaronder de nieuwe Luminous Bright Red fluorescerende kleur:
‘Bij Coca-Cola België en Luxemburg hebben we voor deze veiligheidskleur gekozen omdat we goed beseffen dat gezien worden van het grootste belang is. De fluorescerende kleur trekt de aandacht, en dit is een zeer belangrijke factor om ongevallen te vermijden, net als het oogcontact tussen voetgangers en onze heftruckchauffeurs.
We zijn zeer trots om in de Belux de eerste klant te zijn die meer dan 10 heftrucks in deze kleur heeft mogen ontvangen’
, aldus Pascal.