Tekst

Digitalisering als eerste stap richting digitalisatie

Digitalisering en digitalisatie worden vaak door elkaar gebruikt, maar er is een wezenlijk verschil. Wanneer een papieren offerte wordt ingescand, is er sprake van digitalisering: hij wordt digitaal gemaakt. Wanneer er dan digitale technologieën worden gebruikt om deze scan in een proces te integreren, wijst dit op digitalisatie.

De snelste manier om uw interne logistiek te digitaliseren, is door gebruik te maken van een vlootbeheersysteem. Met een combinatie van hardware op uw heftrucks en magazijntrucks enerzijds, en Linde connect software op uw computers anderzijds, zorgt u ervoor dat deze met elkaar in verbinding staan en u alle belangrijke gegevens snel kunt uitlezen: werkuren, stand van de batterij, gedetecteerde schokken, nood aan onderhoud etc. Doordat deze gegevens op elk moment digitaal beschikbaar zijn, kunt u nagaan of uw materiaal optimaal gebruikt wordt, alsook ingrijpen waar nodig en zo uw bedrijfsprocessen volledig stroomlijnen.

Digitale beveiliging van uw werkvloer

Het digitaal maken van uw truckgegevens, laat ook toe dat u in de omgekeerde richting werkt. Vanop uw computer kunt u namelijk ook instellingen aanbrengen op uw intern transportmateriaal. Zo kunt u met de Linde connect software o.a. snelheidsreducties instellen, waardoor uw heftrucks en magazijntrucks in door u bepaalde gebieden automatisch hun snelheid verlagen. Daarnaast kunt u ook bv. toegangsrestricties invoeren waarmee uw trucks enkel door bepaalde medewerkers kunnen worden ingezet, of ze pas opstarten nadat een verplichte veiligheidscontrole is uitgevoerd.

Automatisering

Tot slot maakt digitalisering het ook mogelijk om autonome trucks efficiënt in te zetten. Ziet u een steeds terugkomend, repetitief patroon binnen uw processen? Dan is de kans groot dat Linde AGV’s u hierbij een hogere productiviteit kunnen opleveren dan manuele bediening. Ook de gegevens van deze trucks kunnen digitaal worden uitgelezen of ingesteld, zodat u hun efficiëntie kunt maximaliseren en hen naadloos kunt laten aansluiten op de manuele processen binnen uw onderneming.Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan.