'Hoe kan de besturing van een heftruck nóg ergonomischer verlopen?’ Als antwoord op deze vraag introduceerde Linde Material Handling tijdens de World of Material Handling zijn gloednieuwe Linde Steer Control: een joystick of een draaiknop op de linker armsteun ter vervanging van het klassieke stuurwiel. Het grootste voordeel: de heftruckchauffeur moet minder inspanningen leveren en kan zich zo beter op zijn werkzaamheden concentreren.
Tekst

Hoge precisie

De Linde Steer Control maakt gebruik van ‘steer by wire’-technologie, waarbij de impulsen van de bestuurder in elektrische signalen worden omgezet, die op hun beurt de verschillende hydraulische elementen in werking stellen. De gevoeligheid van de besturing is omgekeerd evenredig met de rijsnelheid van de vorklift: hoe trager de truck rijdt, hoe sterker elke beweging wordt overgebracht, wat een zeer precieze besturing toelaat. Wanneer de joystick of de draaiknop nadien wordt losgelaten, nemen de wielen automatisch weer een rechte positie aan.

Linde Steer Control met draaiknop op elektrische heftruck Linde E30
Tekst

‘In navolging van de Linde Load Control en onze bipedaal, vormt de Linde Steer Control een nieuwe mijlpaal op vlak van de besturing van onze heftrucks’, aldus Frank Bergmann, product manager contragewichtheftrucks. ‘De armen van de bestuurder rusten nu op beide armsteunen, waarbij de rechterhand de mast bedient terwijl de linkerhand de stuurbewegingen verzorgt.’

Tekst

Minder schouder- en elleboogbewegingen

Naast de hoge precisie was ook ergonomie een belangrijke drijfveer achter de ontwikkeling van de Linde Steer Control. In een onafhankelijke gebruikersstudie werden daarom de bewegingen van de bestuurders via camera’s gemonitord, om na te gaan of de Linde Steer Control effectief zijn doel bereikte. Het resultaat: zowel het gebruik van de joystick als van het draaiknop bovenop de linker armsteun leiden tot minder draaibewegingen in de schouder en elleboog, waardoor de bestuurder verder ontlast wordt bij zijn activiteiten.

Linde Steer Control met joystick op elektrische heftruck Linde X30
Linde Steer Control met draaiknop op elektrische heftruck Linde X30

Linde Steer Control beschikbaar op de nieuwste diesel-, gas- en elektrische heftrucks

De Linde Steer Control is nu beschikbaar op de nieuwste generatie Linde heftrucks:

Elektrische heftruck Linde X20-X35

Elektrische heftruck Linde X20-X35

De Linde X20-X35 zijn de krachtigste elektrische vorkheftrucks op de markt en behoren door hun vormgeving ook tot de veiligste trucks in hun categorie. Ze zijn uitermate geschikt voor de zwaardere toepassingen, zowel binnen als buiten.

Elektrische heftruck Linde E20-E35

Elektrische heftruck Linde E20-E35

De vernieuwde Linde E20 - E35 heftrucks vormen dankzij hun uitstekende manoeuvreerbaarheid de ideale oplossing voor binnentoepassingen.

Diesel- en gasheftruck Linde H20-H35

Diesel- en gasheftruck Linde H20-H35

De Linde H20-H35 vorkheftrucks uit de baanbrekende 1202 serie zijn uiterst krachtig, veilig, robuust, gebruiksvriendelijk én veelzijdig.

Vrijblijvend advies aanvragen?

Onze experts nemen spoedig contact met u op.

Formulier
Aanhef *
Selecteer eerst uw landcode en vul daarna uw telefoonnummer aan.
U kunt zich te allen tijde uitschrijven en uw informatie wordt nooit met derden gedeeld. Meer info over de verwerking en het gebruik van uw gegevens vindt u in ons privacybeleid.