Tekst

Voor het tweede jaar op rij mocht Linde Material Handling een gouden EcoVadis medaille in ontvangst nemen, als beloning voor de geleverde inspanningen op vlak van duurzaamheid. Deze medaille wordt enkel uitgereikt aan de beste 2% van alle in 2020 beoordeelde bedrijven uit de sector van de machinebouw.

In totaal werden reeds meer dan 45.000 bedrijven geëvalueerd door EcoVadis, waarbij telkens gekeken werd naar sectorrelevante aspecten en de evolutie van de ondernemingen doorheen de jaren. Linde werd daarbij beloond voor haar inspanningen op het vlak van arbeidsrecht en mensenrechten en haar duurzaam aankoopbeleid, alsook voor haar verdere verbeteringen op het vlak van milieubescherming en ethisch handelen.

Een positieve EcoVadis-score wordt steeds belangrijker voor klanten en aandeelhouders. Bedrijven worden almaar vaker gevraagd om een bewijs van hun duurzaam beleid te tonen, en soms wordt dit zelfs als voorwaarde gezien voor deelname aan een tender. ‘Met deze gouden medaille kunnen we aantonen dat Linde Material Handling een betrouwbare partner is die zijn sociale, ethische en ecologische verantwoordelijkheid neemt’, aldus Christophe Lautrey, hoofd van sales en service bij Linde Material Handling. ‘Zelf vinden we het overigens belangrijk dat ook onze leveranciers aan het EcoVadis-programma deelnemen, zodat we de duurzaamheid van onze hele supply chain kunnen aantonen.’