Tekst

Met haar vernieuwde E10 heftruck speelt Linde MH in op de vraag naar compactere transportoplossingen. Om dure opslagruimte zo effectief mogelijk te benutten, wordt in magazijnen vaak gekozen voor constructies met smalle gangen waarvoor compacte heftrucks of magazijntrucks vereist zijn. De heftrucks van Linde MH behoren reeds tot de meest wendbare op de markt dankzij hun constructie met een combi-achteras, maar met de lancering van de E10 driewielheftruck wordt nu nog een stap verder gegaan.

Met een lengte van 1.454 mm en een breedte van amper 828 mm is de E10 de compactste van alle Linde heftrucks en zelfs smaller dan de kleinste reachtruck. De beperkte wielbasis en draaicirkel van slechts 1.317 mm dragen dan weer bij aan de enorme wendbaarheid van deze vorkheftruck, zodat de nieuwe E10 ook in de krapste ruimtes volledig tot zijn recht komt.

De E10 wordt ook gekenmerkt door een hoge bewegingsvrijheid en een ergonomisch gebruikerscompartiment, inclusief een gewatteerde rugleuning die het comfort van de bestuurder verhoogt. Doordat de cabine niet met een stoel is uitgerust, kan deze bovendien langs beide kanten worden betreden, met een positief effect op de productiviteit tot gevolg.