Mijlpaalvorklift werd geleverd aan keramiekspecialist aan Spaanse oostkust

Antwerpen, 2021, 22 april – Reeds sinds 1959 stelt Linde Material Handling vorkheftrucks samen in het Duitse Aschaffenburg. Het miljoenste exemplaar rolde in maart van de productieband en is inmiddels reeds aan de slag bij de eindgebruiker, Colorobbia España S.A. in het Spaanse Castellón.

In stijl gevierd

De afwerking van de miljoenste Linde heftruck mocht niet onopgemerkt voorbijgaan. Dit gebeurde dan ook voor de lens van een camera, die onder meer een minutenlange vuurwerkshow – inclusief rood Bengaals vuur en een glitterregen – op video vastlegde. De mijlpaalvorklift zelf is passend een H35 dieselheftruck uit de 1202 reeks, de serie die als meest recente werd uitgebracht en het vlaggenschip is van de nieuwste generatie Linde heftrucks.

Tekst

Versierd met het getal 1.000.000 en met de handtekeningen van alle montagemedewerkers, werd de heftruck door Colorobbia España S.A. in ontvangst genomen. ‘We vertrouwen reeds 24 jaar op de Linde trucks, en waarderen vooral de gebruiksvriendelijkheid en veiligheid van deze toestellen’, aldus Gonzalo Trilles de Castro, managing director van Colorobbia España S.A.

Tekst

Meer dan 60 jaar heftruckproductie

De miljoenste heftruck is een nieuwe mijlpaal in de inmiddels ruim 60-jarige geschiedenis van het productiecentrum in Aschaffenburg. De basis van dit verhaal werd gelegd met de Hubtrac – de allereerste Linde heftruck – die met zijn hydrostatische aandrijving en unieke bipedaal een gebruiksvriendelijk alternatief vormde voor de tot dan toe zeer moeilijk te bedienen vorkliften.

De gedachtegang van toen is ook vandaag nog geldig: ‘Het is ons doel om de logistieke processen bij onze klanten zo efficiënt en veilig mogelijk te laten verlopen, en zo hun succes te helpen maximaliseren’, aldus Stefan Prokosch, senior vice president brand management bij Linde Material Handling. ‘We richten ons dan ook al op de volgende mijlpaal op dit gebied: de lancering van een gloednieuwe generatie elektrische heftrucks, in juni van dit jaar.’