Met de introductie van de ergonomische Multifunction Lever en de magazijnbeschermende Rack Protection Sensor, richt Linde Material Handling zich zowel op reachtruckbestuurders als op vlootverantwoordelijken. De eerste categorie geniet van een verhoogd comfort en kan zich volop op de goederen concentreren, terwijl de tweede categorie vooral baat heeft bij de kostenbesparingen en de verhoogde productiviteit die hiermee gepaard gaan.

De Multifunction Lever is een optioneel, ergonomisch bedieningselement dat perfect aansluit op de menselijke anatomie.

Reachtruckbestuurders die hiervan gebruik maken, verkrijgen niet enkel een bijna organische verbinding met hun truck, ze kunnen ook alle mastfuncties – incl. sideshift- en tiltfuncties – efficiënt met één hand bedienen.

Tekst

Hierdoor kunnen ze hun taken met een minimum aan bewegingen en een maximum aan comfort uitvoeren, en bedienen ze hun reachtruck ook aan het einde van een lange werkdag nog met een optimale precisie.

> Meer over de Multifunction Lever

De tevens optionele Rack Protection Sensor (RPS) biedt dan weer bescherming tegen aanrijdingen met magazijnstellingen.

Omdat bij goederenverwerking op grote hoogte de bestuurder zich niet kan concentreren op wat er zich op grondniveau afspeelt, biedt de RPS een extra “oog” dat de reachtruck bij een snelheid tot 5 km/u automatisch tot stilstand brengt indien een aanrijding dreigt. Op die manier worden kostelijke schadegevallen en capaciteitsverlies eenvoudig worden vermeden.