Met zijn innovatieve X serie zet Linde Material Handling sinds twee jaar een nieuwe norm op vlak van duurzame elektrische heftrucks. Deze vorkliften zijn namelijk net zo krachtig als hun tegenhangers met verbrandingsmotor, en zijn vanaf nu ook beschikbaar in het laadbereik tussen 3,5 en 5 ton. Dit maakt hen ook voor de meest uitdagende toepassingen geschikt, zoals inzet in de papier-, hout-, dranken- en chemische industrie.
Tekst

Het beste van E en IC gecombineerd, nu ook tot 5 ton

‘Vorkheftrucks die de prestaties en het IC-vermogen van de hydrostaat combineren met de dynamiek, flexibiliteit en nuluitstoot van E-trucks; die bestaan vooralsnog enkel bij Linde'. Met deze quote legt Björn Walter, Senior Product Manager Counterbalance Trucks bij Linde MH, uit wat de Linde X-reeks zo uniek maakt. Een nieuwe generatie synchrone reluctantiemotoren met permanente magneten en een performant koelsysteem zorgt ervoor dat de elektrische Linde X-trucks niet moeten onderdoen voor thermische uitvoeringen. Bovendien zijn ze volledig afgeschermd tegen water en stof, waardoor ze ook in uitdagende omgevingen volledig tot hun recht komen.

Elektrische heftruck Linde X45 in luchthaven met zware cargolast
Tekst

Daarnaast heeft Linde ook zijn E-serie vernieuwd in de categorie 3,5 tot 5 ton. Deze heftrucks zijn nu nóg compacter en wendbaarder, wat hen perfect maakt voor inzet in kleine ruimtes.

Meer ruimte, meer comfort en 100% geconnecteerd

Zowel de vernieuwde X- als E-reeksen van Linde bieden hun gebruikers meer ruimte en meer zicht dan hun voorlopers. Bij beide series is ook het comfort verhoogd door een loskoppeling van de cabine en het gebruik van elastomeer ringlagers, waardoor schokken slechts minimaal worden doorgegeven. Bovendien kunnen ze ook met de Linde Steer Control – een ergonomische joystick of mini-wheel ter vervanging van het stuurwiel – worden uitgerust, en zijn ze af fabriek 100% geconnecteerd, zodat ze meteen in digitale processen kunnen worden ingewerkt en updates vanop afstand kunnen verlopen.

Elektrische heftruck Linde X45 in magazijn met houten balken bouw