550 m² aan intralogistieke oplossingen
Tekst

Wie in maart op zoek gaat naar Linde Material Handling, zal hen terugvinden op standen B17 en B21 in hal 10. Hier zullen de nieuwste producten en oplossingen worden voorgesteld en meteen ook gedemonstreerd: a.d.h.v. een live scenario zullen meerdere AMR’s (autonome mobiele robots) en bemande toestellen aan het werk worden gezet, en ook de bezoekers zelf zullen verschillende trucks en veiligheidssystemen zelf kunnen uitproberen.

‘Linde staat voor maximale prestaties op vlak van goederenbehandeling. Dit bereiken we d.m.v. innovatieve producten en oplossingen, maar ook door gebruiksvriendelijkheid en advies, door oplossingen op maat en door een groot aanbod aan veiligheids- en assistentiesystemen. Zelfs bij de meest veeleisende toepassingen – denk maar aan de chemie of de dranken-, papier- of houtindustrie – zorgen onze producten voor maximale productiviteit’, aldus Torsten Rochelmeyer, senior director strategy & solution portfolio bij Linde Material Handling.

Automatisatie

Linde MH wil zich op de LogiMAT vooral tonen als deskundige partner voor automatische processen: ‘Samen met onze netwerkpartners, waaronder Dematic dat op de LogiMAT aan onze stand grenst, hebben we de voorbije jaren honderden projecten succesvol gerealiseerd op dit vlak’, voegt Rochelmeyer toe. ‘We hebben ook gestandaardiseerde oplossingspakketten voor eenvoudige transporttaken, waarmee bestaande processen sneller kunnen worden geautomatiseerd.’

Er is een ruime keuze aan Linde AMR’S, gaande van autonome platformtrucks zoals de Linde C-MATIC en C-MATIC HP, tot hoogheffende stapelaars (L-MATIC), trekkers (P-MATIC), reachtrucks (R-MATIC) en smallegangentrucks (K-MATIC).

Energie

Ook het brede spectrum aan beschikbare energietypes komt er aan bod. Daarbij zullen zeker de heftrucks uit de X-reeks niet ontbreken, de elektrische vorkliften op lithium-ion batterijen die net zo krachtig, robuust en ergonomisch zijn als trucks met verbrandingsmotoren – maar dan zonder de uitstoot. Maar ook de oplossingen op (HVO-)diesel, lpg, cng, loodzuurbatterijen en waterstoftechnologie komen aan bod: ‘Bezoekers die op zoek zijn naar de meest geschikte energiebron voor hun onderneming, zullen op onze stand een eerste software-ondersteund advies krijgen. Dit kan dan, indien gewenst, later worden gevolgd door verdere analyses ter plekke.’

Een ander aandachtspunt is het Linde connect fleet management systeem. Behalve andere toepassingen zoals toegangscontrole, schademonitoring, voertuig- en chauffeursbeheer, analyse van het vlootgebruik en onderhoudsopvolging, zorgt de Linde connect:charger softwaremodule ook voor een intelligente aansturing van acculaders, waardoor dure stroompieken kunnen worden vermeden.

Veiligheid

Op gebied van veiligheid zal Linde MH op zijn stand tonen hoe zowel medewerkers als materiaal beschermd kunnen worden, en probleemloze processen kunnen worden nagestreefd. Het aanbod veiligheidsfuncties strekt zich uit van systemen die bestuurders waarschuwen voor aanrijdingen met anderen – zoals de Linde Safety Guard – of met rekken, tot verlichtingsoplossingen en systemen die mastschommelingen verminderen.

Intelligente werkprocessen

Tot slot kunnen bezoekers aan de vakbeurs ook leren hoe ze hun magazijn nog efficiënter en dynamischer kunnen maken, en dit met behulp van modulaire softwareoplossingen. Een applicatie bestaande uit een magazijnbeheer- en heftruckgeleidingssysteem én een magazijncontrolesysteem geeft in realtime een driedimensionaal beeld van het magazijn en toont chauffeurs de snelste route naar hun bestemming. De software kan ook verschillende geautomatiseerde systemen zoals AGV's en shuttles integreren en gezamenlijk aansturen, en voor een hoge mate aan transparantie zorgen.