De winnaar van de "Best of Industry Award" in de categorie Warehouse Equipment is dit jaar geen voertuig, maar een hulpsysteem: De Linde Motion Detection. Het assistentiesysteem van intralogistieke specialist Linde Material Handling (MH) beschermt voetgangers door beweging achter een stilstaande vorkheftruck te detecteren en te voorkomen dat deze gestart wordt. Op deze manier wordt rekening gehouden met zowel de operationele veiligheid als een productief bedrijfsproces, zodat heftruckchauffeurs, magazijnmedewerkers en vlootbeheerders er uiteindelijk allemaal van profiteren.
Tekst

Vanaf de lancering van de wedstrijd in 2016 hebben er nog nooit zoveel deelnemers deelgenomen aan de "Best of Industry Award". In totaal werden 190 inzendingen in 24 categorieën ontvangen door de organisator, MM Maschinenmarkt, een vakblad dat deel uitmaakt van de Vogel Communications Group gevestigd in Würzburg, Duitsland. Dit jaar werden de winnaars uitsluitend bepaald door online stemming, die vijf maanden duurde. In deze periode werden bijna 20.000 stemmen uitgebracht. Innovaties en doorontwikkelde oplossingen die tussen juni 2021 en maart 2022 op de markt werden gebracht, kwamen in aanmerking voor inzending.

"Dat er in het intern transport steeds weer ongelukken gebeuren, waarvan sommige ernstig, is een waarheid als een koe", zei Bernd Maienschein, vakredacteur van MM Logistik, tijdens de online prijsuitreiking op 12 december. "Linde Motion Detection richt zich met name op beweging achter de truck. Wanneer het systeem beweging detecteert, voorkomt het automatisch dat de truck achteruit rijdt en waarschuwt het de chauffeur via het display. Optioneel kan deze waarschuwing ook akoestisch gegeven worden. Het voertuig kan pas weer rijden als de gevaarlijke situatie is opgelost en het gaspedaal opnieuw in de startpositie is teruggezet. Deze veiligheidsmaatregel die door Linde Motion Detection in gang wordt gezet, leidt tot minder ongevallen en - niet te vergeten - een hogere productiviteit van het werkmaterieel", aldus de redacteur.

Linde Motion detection detail scherm chauffeur
Tekst

"Wij zijn verheugd dat het Linde assistentiesysteem als winnaar is gekozen en zien dit als een bevestiging dat we op de goede weg zijn met onze inspanningen om de veiligheid in de interne goederenstroom te verbeteren", zegt Fabian Zimmermann, Product Manager Safety, enthousiast over de prijs. "Deze erkenning van klanten en industrie-experts motiveert ons om door te gaan op de ingeslagen weg. Het maakt duidelijk hoe cruciaal het thema veiligheid is voor een bedrijf. Hartelijk dank aan iedereen die op Linde Motion Detection heeft gestemd."