Wanneer we aan typische wijnlanden denken, komen vaak dezelfde 4 à 5 namen naar voren. Maar daarnaast zijn er nog tientallen andere landen met een wijntraditie die in België veel minder gekend zijn. Een firma die ons helpt om onze kennis op dit vlak uit te breiden, is ad Bibendum Fine World Wines, met een productgamma uit maar liefst 18 verschillende landen.

Ad Bibendum werd in 1997 in Sint-Truiden opgericht door de broers Johan en Björn Monard, die de nodige vakkennis opdeden bij het wijnbedrijf van hun vader. Oorspronkelijk werden enkel wijnen uit Chili verkocht, maar intussen omvat hun portfolio exclusieve kwaliteitswijnen uit alle werelddelen.

www.adbibendum.be
Ad Bibendum kiest consequent voor kwaliteitsproducten
Tekst

Verscheidenheid als troef

Kenmerkend voor ad Bibendum is de grote verscheidenheid aan producten. Door de grote hoeveelheid landen van waaruit geïmporteerd wordt, kunnen veel verschillende wijnen worden aangeboden. Daarbovenop zijn ook nog andere dranken zoals grappa, armagnac, porto en vermout in hun portfolio opgenomen.

Het succes van dit concept leidde in de voorbije jaren tot een gevoelige expansie. Zo werd niet enkel een aanvullende wijnwinkel in Antwerpen geopend, maar werd er ook voor gekozen om uit een groter aantal landen wijn te importeren, met een verdere uitbreiding van het productgamma tot gevolg.

Tekst

Logistieke uitdaging

Om ook na de expansie voldoende flessen van de verschillende wijnen in voorraad te kunnen houden, werd eind 2017 de opslagruimte in Sint-Truiden nagenoeg verdubbeld, met een extra capaciteit van 1.500 m2 tot gevolg.

Hierdoor moest ook opnieuw worden nagedacht over de inzet van hun magazijntrucks. Björn Monard, zaakvoerder en eigenaar van ad Bibendum, legt uit welke uitdagingen ontstonden: ‘Door de uitbreiding van het magazijn werden snelle en kwaliteitsvolle trucks noodzakelijk om de verdubbelde afstand probleemloos te overwinnen. Deze moesten bovendien over een goede batterij beschikken, om te vermijden dat we aan productiviteit zouden inboeten. Het was voor ons ook uitermate belangrijk dat de afgesproken levertermijn gerespecteerd zou worden, zeker met de drukke periode die voor de deur stond.’

Ad Bibendum kiest consequent voor kwaliteitsproducten
Tekst

De oplossing van Motrac

De interesse in Linde trucks ontstond toen Björn ze in actie zag bij een bevriende ondernemer. Om ook zelf de proef op de som te kunnen nemen, werd een eerste T20 AP bij Motrac Handling & Cleaning besteld. Wanneer bleek dat deze elektrische transpallet met opklapbaar sta-platform erin slaagde de verhoopte prestaties te leveren, werd nog een tweede exemplaar besteld. Hierna volgden al snel bestellingen voor een derde elektrische transpallet (MT15), een reachtruck (R14) en een elektrische stapelaar met opklapbaar sta-platform (L16 AP).

‘Toen ik een offerte aanvroeg bij Motrac Handling & Cleaning, kwam ik in contact met een vertegenwoordiger die meteen een professionele indruk achterliet. Het was ook op zijn aanbeveling dat we zijn overgegaan tot de aankoop van de L16 AP elektrische stapelaar, waarmee ook de hoger geplaatste palletten op een snelle manier verplaatst kunnen worden.’

‘Wanneer we op zoek gaan naar een leverancier, hecht ik vooral waarde aan kwaliteit en betrouwbaarheid. We vinden het van het grootste belang dat gemaakte beloftes ook effectief nageleefd worden. Daarnaast is ook de snelheid van goederenverwerking een doorslaggevende factor, gezien de hoeveelheid wijn en andere dranken die we elke maand exporteren. We zijn dan ook blij dat Motrac Handling & Cleaning al deze verwachtingen kan inlossen.’

Ad Bibendum kiest consequent voor kwaliteitsproducten
Ad Bibendum kiest consequent voor kwaliteitsproducten
Tekst

En wat vinden de gebruikers ervan?

‘We kozen voor Linde omwille van de betrouwbaarheid en kwaliteit van hun trucks, en de verhoogde productiviteit die hiermee gepaard gaat. Ook onze werknemers zijn zeer positief over het gebruik van de Linde trucks. Ze juichen het gebruik ervan zelfs toe.’

Tekst

Profielschets Björn Monard

Björn Monard is samen met zijn broer Johan sinds 1997 eigenaar en zaakvoerder van ad Bibendum Fine World Wines.

Door zelf ook regelmatig op bezoek te gaan bij klanten krijgt hij een goed beeld van hun noden, wat hem tot voordeel strekt bij het selecteren van de aan te kopen wijnen.

Daarnaast staat hij ook in voor de aankoop van het rollend materiaal zoals de wagens en de machines, maar ook alle heftrucks en magazijntrucks op het terrein.

Ad Bibendum kiest consequent voor kwaliteitsproducten