Te midden het Land van Herve, aan de rand van de Ardennen, bevindt zich het houtverwerkend bedrijf Radermecker N.V. Deze onderneming begon als producent van houten kisten op maat, maar richt zich vandaag de dag ook op de productie van houten palletten, het inpakken van goederen en de opslag en logistiek ervan.

Reeds sinds haar oprichting door Jules Radermecker in 1973 is de familieonderneming in deze omgeving gevestigd. Sinds 1985 vormt het bedrijventerrein van Battice de uitvalsbasis voor het bedrijf, dat inmiddels wordt geleid door Christine en Stéphane Radermecker, de kinderen van de oprichter.

http://www.radermecker.be/
Bij Radermecker zijn ook de heftrucks uit het goede hout gesneden
Tekst

‘Wij zeggen nooit nee’

Het succes van de onderneming is volgens Stéphane Radermecker voor een groot deel te danken aan haar familiale karakter, waarbij respect en een goede dienstverlening centraal staan.

Daarnaast is ook de grote flexibiliteit een belangrijke troef. Stéphane: ‘Onze machines zijn allemaal door ons eigen personeel gebouwd, waardoor ze eenvoudig kunnen worden aangepast en we houtproducten op maat kunnen aanbieden. Wat de noden van onze klanten ook zijn, wij zeggen nooit nee!’

Tekst

Logistieke uitdaging

Door de sterke groei van het bedrijf spreiden de verschillende activiteiten zich inmiddels uit over drie gebouwen. In 2019 wordt daarbovenop nog een extra magazijn in gebruik genomen, waarvoor de logistieke vloot nog verder zal worden aangevuld met heftrucks en magazijntrucks.

Net als de huidige trucks zullen ook deze toestellen voornamelijk worden ingezet voor drie doeleinden: het laden en lossen van vrachtwagens, de aanvoer van hout bij de productielijnen en het intern transport van de behandelde goederen. Hierbij wordt veel belang gehecht aan ergonomie: ‘Doordat we tot een steeds latere leeftijd aan het werk blijven, wordt een comfortabele werkomgeving voor onze heftruckchauffeurs alsmaar belangrijker.’

De heftrucks moeten ook robuust en betrouwbaar zijn. Ze worden elke dag tijdens twee aansluitende shiften ingezet, goed voor een gemiddelde totale werkduur van 1.400 uur per jaar. Een hoge werksnelheid is hierbij van groot belang, zodat de orders op tijd verwerkt kunnen worden. Om dit doel te bereiken, moeten de trucks ook over een krachtige motor beschikken, waarmee bijvoorbeeld de helling van 7% op het terrein vlot kan worden overwonnen.

Bij Radermecker zijn ook de heftrucks uit het goede hout gesneden
Tekst

De oplossing van Motrac

De samenwerking met Motrac is omstreeks de eeuwwisseling ontstaan, met de aankoop van een eerste Linde heftruck in 2001.

‘In 2001 ging mijn vader over tot de aankoop van een eerste vorklift van het merk Linde. We waren zo tevreden over zijn prestaties, dat we een maand later reeds besloten om een tweede heftruck te bestellen. In de jaren nadien volgden al snel 12 andere aankopen, en intussen bestaat onze logistieke vloot uitsluitend uit Linde heftrucks, een 30tal in totaal.’

Een belangrijk aspect hierbij was de ergonomie die de Linde heftrucks bieden: ‘We willen onze werknemers het best mogelijke comfort aanbieden zodat ze aan een maximale efficiëntie kunnen werken, zowel op jonge als op oudere leeftijd. We vinden het belangrijk dat hun lichaam niet onder het werk lijdt en kiezen daarom consequent voor Linde. Op het vlak van comfort is er niemand beter dan zij.’

Naast een hoog comfort, hecht Radermecker N.V. bij de keuze voor een leverancier ook veel belang aan de volgende vier punten: persoonlijk contact, aanpassingsvermogen, een goede prijs- kwaliteitsverhouding en de service na verkoop: ‘We zijn 17 jaar geleden een samenwerking aangegaan met Motrac Handling & Cleaning en zetten deze nog steeds verder omdat ze aan al onze vereisten voldoen.

We zijn zeer tevreden over het persoonlijk contact en het aanpassingsvermogen bij Motrac Handling & Cleaning, en vinden dat het comfort en de prestaties goed in verhouding staan tot de prijs. We hebben ook een servicecontract afgesloten waardoor we steeds kunnen rekenen op ondersteuning door gekwalificeerde techniekers.’

Bij Radermecker zijn ook de heftrucks uit het goede hout gesneden
Tekst

En wat vinden de gebruikers ervan?

Doordat Stéphane zich regelmatig zelf op de werkvloer begeeft, heeft hij een goed beeld van de noden en voorkeuren van zijn werknemers: ‘Onze medewerkers hebben een sterke voorkeur voor het merk Linde. Door hen met Linde heftrucks te laten rijden, tonen we hen hoe belangrijk ze voor ons zijn’.

Tekst

Profielschets Stéphane Radermecker

Stéphane Radermecker is sinds 2010 samen met zijn zus Christine zaakvoerder van Radermecker N.V. Voordien was hij reeds 17 jaar actief bij de onderneming in verschillende afdelingen, zoals de productie van de goederen of het intern en extern transport ervan.

Als zaakvoerder staat hij in voor het algemene beheer van de onderneming en fungeert hij als vertrouwenspersoon voor de werknemers. Daarnaast staat hij ook in voor de aankoop van de benodigde materialen en van de logistieke vloot.

Bij Radermecker zijn ook de heftrucks uit het goede hout gesneden