Tekst

Antwerpen, 2022, 31 maart – Linde Material Handling (MH) wist dit jaar twee keer te overtuigen bij de “materialfluss Product of the Year 2022”, een Duitse lezerspoll met zo’n 15.000 deelnemers. De specialist in intralogistiek werd er bekroond voor zijn X20 - X35 elektrische heftruck, alsook voor zijn cloud-gebaseerde begeleidingssyteem voor logistieke treinen.

Product van het jaar 2022: de Linde X20 - X35

De innovatieve X-reeks van Linde combineert de milieuvriendelijkheid van elektrische heftrucks met de krachtproductie en ergonomie van hun thermische tegenhangers. Hierdoor kunnen deze elektrische vorkliften ook worden ingezet in de meest uitdagende sectoren zoals de bouw, recyclage en zware industrie, wat hen de hoofdprijs opleverde in de categorie “Vorkheftrucks en industriële voertuigen”.

‘We willen de lezers bedanken die op de Linde X20 - X35 hebben gestemd als Product van het Jaar 2022,’ aldus Stefan Prokosch, senior vice president brand management bij Linde Material Handling. ‘De toenemende digitaliserings- en netwerkmogelijkheden van onze trucks openen nieuwe mogelijkheden voor onze klanten en vormen een solide investering richting de toekomst.’

Ook award voor begeleidingssysteem voor logistieke treinen

In de categorie "Logistieke software" werd dan weer het cloud-gebaseerde LLTC (Linde Logistic Train Controller) begeleidingssysteem voor logistieke treinen tot 1 van de topproducten verkozen. De LLTC bepaalt niet enkel de optimale route voor de bestuurders, maar reduceert tevens het aantal fouten en de trainingsbehoefte van werknemers en past zijn schema in realtime aan indien onverwachte orderwijzigingen optreden. Op deze manier worden zelfs de meest complexe taken beheersbaar en kunnen ze op betrouwbare wijze worden gecoördineerd.