Met de zelfstandige transportrobot Linde C-MATIC HP en het cloudplatform AnyFleet breidt Linde Material Handling zijn autonoom productportfolio verder uit. Het nieuwe zelfrijdend transportplatform navigeert vrij in elke ruimte, ontwijkt actief obstakels, communiceert via het internet en kan op de meest uiteenlopende locaties in het magazijn worden ingezet.
Tekst

High Performance autonoom transportplatform

De C-MATIC HP heeft een maximale draagcapaciteit van 1 ton en een topsnelheid van net geen 8 kilometer per uur. Daarnaast is de nieuwe AMR slechts 222 mm hoog, waardoor hij zich eenvoudig onder palletten of trolleys kan manoeuvreren om deze vervolgens mee te dragen. Een belangrijke aanpassing in vergelijking met de klassieke C-MATIC is dat de High Performance (HP) uitvoering gebruik maakt van omgevingsscanners i.p.v. QR-codes: ‘De C-MATIC HP kan hierdoor zowel tijdelijke als permanente obstakels vakkundig ontwijken, wat hem perfect geschikt maakt voor gebruik in combinatie met door werknemers bediende industriële trucks, aldus Stefan Prokosch, Senior Vice President Brand Management bij Linde Material Handling.

Ook de flexibele lastopname betekent een verbetering van de werkstromen. De C-MATIC HP kan ook perfect ladingen oppikken die enigszins verplaatst zijn en dus niet haaks op de rijbaan staan, dit door zich – zelfstandig – correct uit te lijnen vooraleer de lading op te pikken.

Linde C-MATIC HP scant omgeving
Tekst

Eenvoudig te integreren in netwerken

Om hun intralogistiek vlot te laten verlopen, kiest een steeds groter aantal ondernemingen ervoor om het intern transport te laten uitvoeren door autonome voertuigen. Hiervoor zijn AMR’s nodig die zelfstandig, maar ook snel in realtime handelen, en daarbij veilig zijn in interactie met andere voertuigen en mensen. De nieuwe, cloudgebaseerde besturingssoftware AnyFleet zorgt voor een snelle en kosteneffectieve implementatie van de apparaten, met deze tool kunnen namelijk zowel de voertuigen worden ingesteld als zones en gedragsregels worden gedefinieerd.