Ook wanneer we weten dat we anderhalve meter afstand moeten houden, valt deze inschatting niet altijd eenvoudig te maken. Linde biedt nu twee eenvoudige doch zeer efficiënte veiligheidsoplossingen aan, waarmee steeds de correcte afstand kan worden bewaard en vrij werken mogelijk blijft zonder aan bescherming in te boeten. Met de Secure Distance Vest en de Distance Beeper worden medewerkers zowel akoestisch, visueel als via trilling verwittigd wanneer ze te dicht in elkaars buurt komen.
Tekst

In industriële omgevingen of distributiecentra zijn contacten met collega’s soms zeer moeilijk te vermijden, wat in de huidige omstandigheden grote veiligheidsrisico’s met zich kan meebrengen. Deze kunnen niet enkele negatieve gevolgen met zich meebrengen voor de medewerkers zelf, maar net zo goed voor de bedrijven, die in het slechtste geval hun activiteiten volledig moeten stilleggen.

Het Secure Distance Vest van Linde werkt conform de EN ISO 20471 veiligheidsnorm en bewaakt voortdurend de ingestelde minimale afstand tussen medewerkers. Wanneer deze niet gerespecteerd wordt, lichten de vesten niet enkel op, maar produceren ze ook waarschuwende geluiden en trillingen. Bovendien kan ook voor een tracing-functie worden gekozen, zodat bij de eventuele besmetting van een medewerker kan worden nagegaan welke collega’s zich recent nog in zijn of haar omgeving bevonden.

Tekst

De Distance Beeper hanteert dezelfde werkwijze als het Secure Distance Vest, met als verschil dat het hier om kleine elementen gaat die aan de kledij van medewerkers kan worden bevestigd.

Beide systemen zijn gebaseerd op het Linde Safety Guard systeem, dat onder meer waarschuwt wanneer een aanrijding dreigt van een heftruck met omstaanders. Hierdoor kunnen beide veiligheidsoplossingen na de pandemie probleemloos worden omgebouwd naar de Linde Safety Guard. Ook omgekeerd geldt dat klanten die nu reeds over de Safety Guard beschikken, dit systeem kunnen laten ombouwen tot Secure Distance Vest of Distance Beeper. Op deze manier gaat een investering in uw veiligheid ook na de pandemie niet verloren.

'Tijden als deze vereisen onconventioneel denken’, aldus Andreas Krinninger, CEO van Linde Material Handling. ‘Met de Secure Distance Vest en de Distance Beeper hebben we een geavanceerd veiligheidssysteem aangepast aan de nieuwe omstandigheden en bieden we bedrijven een eenvoudige methode aan om infecties te vermijden en zo hun productiviteit te waarborgen. We gebruiken beide oplossingen reeds met succes in verschillende van onze vestigingen en krijgen ook zeer positieve feedback van onze eerste testklanten. Het feit dat deze hulpmiddelen ook na de pandemie nog kunnen worden ingezet, maakt deze investering overigens ook zeer duurzaam.’