Uit een bevraging van de Duitse Vogel Communications Group blijkt dat het merk Linde goed in de markt ligt.
Tekst

Aan dit onderzoek tussen september 2019 en januari 2020 namen 459 vakmensen deel uit de wereld van de intralogistiek, waarvan 2/3de aangaf een besluitnemende functie te bekleden. Een even groot aandeel gaf aan ook zelf over een rijbewijs voor heftrucks te beschikken. Vooral de sectoren van de logistieke dienstverlening, machinebouw en automobielindustrie waren goed vertegenwoordigd in het onderzoek, maar ook vertegenwoordigers uit bijvoorbeeld de detailhandel of de chemische- en kunststofindustrie namen deel. Om de 9 producenten van heftrucks en magazijntrucks (Clark, Crown, Hyster, Jungheinrich, Linde Material Handling, Mitsubishi, Still, Toyota Material Handling en Yale) adequaat te kunnen beoordelen, was ook een goede kennis van hun assortiment een vereiste.

In maar liefst 11 van de 12 te beoordelen categorieën eindigde Linde ruim boven het branchegemiddelde, bij de 12de categorie lag de score op dit gemiddelde. Vooral bij de categorieën die als zeer belangrijk werden beschouwd, werden uitstekende resultaten opgetekend. Dit was goed te merken bij de onderdelen kwaliteit, service, betrouwbaarheid en duurzaamheid, maar ook bijvoorbeeld de innovatiegraad werd zeer positief beoordeeld.

Het resultaat hiervan was dat Linde duidelijk beter werd beoordeeld dan de concurrerende producenten en als onbetwiste nummer 1 naar voren komt.

Infografic onderzoek trucks - Linde trucks scoren uitermate goed
Tekst

Bron: Onderzoek industriële trucks Vogel Communications (https://simplexity.news/en/exclusive-study-how-users-rate-forklift-truck-brands/)

Tekst

Een andere conclusie van de studie was dat transpalletten nog steeds de hoofdrol opeisen in de dagdagelijkse intralogistiek. Zo’n 70% van de ondervraagden gaf aan over minstens 1 transpallet te beschikken, terwijl dit voor heftrucks op ongeveer 60% neerkwam. Volgens de deelnemers zal de inzet van transpalletten ook in de toekomst verder toenemen, en geldt dit ook voor autonome systemen (Automatisch Gestuurde Voertuigen).

Meer informatie over de studie is terug te vinden op https://simplexity.news/en/exclusive-study-how-users-rate-forklift-truck-brands/