Tekst

Betrouwbare trucks voor zware toepassingen

In de bouwsector worden doorgaans hoge eisen gesteld, zowel aan de trucks zelf als aan de bedieners ervan. U bent bij ons dan ook aan het juiste adres, want met de heftrucks en magazijntrucks van Linde kiest u voor de krachtigste, efficiëntste en meest ergonomische trucks die op de markt te vinden zijn. Bovendien beschikt Linde over zowel thermische als elektrische oplossingen voor zelfs de zwaarste toepassingen, zodat u voor zowel binnen als buiten een oplossing op maat vindt.

Tekst

Linde hydrostaat als ultieme krachtbron

In een sector waarin de nood bestaat aan toestellen die veel kracht produceren, is de Linde hydrostaat een absolute troef die onze thermische vorkliften een streepje voor geeft op de concurrentie. Deze aandrijving is standaard bij de diesel- en gastrucks van Linde en zorgt onder meer voor minder slijtage en meer vermogensproductie, waardoor u ze ook voor de zwaarste toepassingen kunt inzetten.

Linde heftruck bij URSA Benelux transport isolatiemateriaal bouwsector
Thermische Linde heftruck 1202 transport beton buiten bouw
Tekst

Linde X: elektrische duurzaamheid + thermische krachtproductie

Sinds 2021 zijn de zwaardere toepassingen niet enkel nog voorbehouden aan de thermische heftrucks. Met haar X20 – X35 heftrucks biedt Linde duurzame elektrische heftrucks aan die door hun synchrone reluctantiemotoren en permanente magneten dezelfde vermogensproductie opleveren als hun thermische tegenhangers, de H20 – H35 vorkheftrucks. Hierdoor kunt u gebruik maken van duurzame én krachtige heftrucks, die zowel binnen als buiten probleemloos kunnen worden ingezet.

Linde elektrische heftruck X20 X35 transport stenen op helling met oneffen ondergrond buiten bouw
Linde elektrische heftruck X20 X35 buiten in stoffige omgeving bouwsector
Tekst

Optimale ergonomie

Om in de bouwsector goed te kunnen functioneren, moet men uit het goede hout gesneden zijn. De werkterreinen in deze industrie worden vaak gekenmerkt door moeilijke omstandigheden en een oneffen ondergrond, wat een zeer zware belasting van truck én persoon kan inhouden. Gelukkig hoeft u zich met onze Linde vorkliften hier geen zorgen over te maken.

De Linde heftrucks zijn namelijk ergonomisch opgebouwd en bieden het nodige comfort door gebruik te maken van aanpasbare cabine-uitrustingen en spitsvondige dempingsystemen. Zo kunt u bijvoorbeeld genieten van de gerubberde voor- en achteras die voor een dubbele demping zorgt en ervoor instaat dat bestuurders niet aan trillingen worden blootgesteld. Bij de nieuwste vorkheftrucks zijn de aandrijfas, de stuuras en de mast bovendien gescheiden van het chassis, om zo de bestuurder te beschermen tegen fysieke belastingen tegen gevolge van trillingen.

Tekst

Stevige mast door hooggeplaatste neigcilinders

Eén van de grootste pluspunten van Linde heftrucks, wordt gevormd door de bovenliggende neigcilinders (exclusief bij Linde!). Deze zorgen voor een grotere maststijfheid en dus meer precisie op grote hefhoogte, wat als groot voordeel heeft dat er meer kracht kan worden uitgeoefend op de mast en uw vorklift ook in zware omstandigheden optimaal blijft functioneren.

U kunt de werking vergelijken met een ladder die u moet vasthouden. Wanneer u de ladder op een laag punt vasthoudt, zal het veel moeilijker zijn om hem mooi recht te houden terwijl iemand zich op de bovenste trede bevindt. Houdt u de ladder echter op een hoger punt vast, verkleint u de hefboomkrachten en kost het u veel minder moeite om de ladder volledig stabiel te houden. Dit voordeel zorgt ervoor dat u van grootse prestaties kunt genieten en u uw productiviteit gevoelig zult zien stijgen!

Tekst

Snelheid en doeltreffendheid

Aangezien u in de bouwsector vaak met prangende deadlines moet werken, is het tot slot belangrijk dat u op een dag veel werk kunt verzetten. Reken daarom op de kwaliteitsheftrucks van Linde die met hun state-of-the-art technologieën uw transportproces optimaal doen verlopen. Denk bijvoorbeeld aan de Linde Load Control voor een vlotte, intuïtieve bediening van de heftruck, en de optionele bipedaal, waarmee u zonder enig tijdverlies van rijrichting kunt veranderen.

Logistieke oplossingen voor zware toepassingen in de bouwsector

Linde elektrische heftruck X20 X35 transport hout in bouwsector
Linde thermische heftruck 1202 transport op grind bouwsector
Linde thermische heftruck inladen en uitladen stenen uit vrachtwagen bij Wienerberger
Linde thermische heftruck veilig transport zand bij Sibelco bouwsector
Linde elektrische heftruck hout inladen in container bouwsector