Logistieke treinen bestaan uit een trekker en modulaire aanhangers, en hebben een vaste plaats verworven in moderne industriële productiecentra. Ze worden hier vaak gebruikt voor het transport van grote hoeveelheden materiaal, en dit over lange afstanden naar verschillende punten in de assemblagelijn. Aangezien de vereisten vaak variëren naar gelang het toepassingsgebied – nauwe ruimtes binnen t.o.v. oneffen oppervlakken buiten – , heeft Linde zijn aanbod logistieke treinen uitgebreid met oplossingen die specifiek zijn toegespitst op overwegende binnen- of buiteninzet.
Tekst

Verschillende aanhangers voor specifieke toepassingen

De Linde LT06 M, LT10 M en LT10 W aanhangers zijn ontworpen voor binnentoepassingen en hebben laadvermogens van 600 tot 1.000 kg. De frames met de letters M in de naam kunnen slechts vanaf 1 zijde worden geladen en zijn bijgevolg geschikt voor transport tussen vooraf gedefinieerde begin- en eindpunten. De W-frames met laadvermogens tot 1.000 kg kunnen langs beide zijdes worden geladen en gelost, waardoor ze flexibeler kunnen worden ingezet.

Doordat al deze frames enorm wendbaar zijn, kunnen logistieke treinen zich vlot doorheen smalle gangen manoeuvreren. Hun lage gewicht laat dan weer hogere snelheden en een vlotte bediening toe.

LT16 Ch en LT16 BMh logistieke treinen voor buiteninzet
Tekst

De LT16 Ch en LT16 BMh modellen zijn daarentegen geoptimaliseerd voor gebruik in buitengebieden. Hun enorm elastische wielen absorberen de schokken en trillingen van oneffen ondergronden, terwijl de robuuste frames tot 2.000 kg kunnen dragen. Bovendien beschikken ze over vierwielbesturing voor een hoge stabiliteit en een hydraulisch hefsysteem voor het voorzichtig optillen van trolleys. Zowel het C-frame met vorken (Ch) als het brugframe (BMh) kunnen extra beschermd worden tegen weersinvloeden en van een mechanische noodrem worden voorzien voor een veilig gebruik op hellingen.

Beide types aanhangers bieden een toepassingsgerichte aanvulling op de LT10 - LT20 C/B/BM allrounders, die voordien als de enige oplossing voor gebruik binnen en buiten beschikbaar waren.

Veilig, efficiënt goederentransport

Al deze uitvoeringen zijn voorzien van een automatische, mechanische lastvergrendeling die ervoor zorgt dat zowel het laden als het transporteren van goederen in alle veiligheid kunnen verlopen. Bovendien wordt de lading automatisch opgetild wanneer de bestuurder in de trekker stapt, en neergelaten wanneer deze opnieuw uitstapt. Doordat de logistieke treinen zijn uitgerust met een automatische startonderbreker, kan de trein ook niet vertrekken wanneer de frames zijn neergelaten. Tot slot zorgt een ingebouwde rem ervoor dat de snelheid van de trekker automatisch daalt wanneer een bocht wordt genomen aan een te hoge snelheid.

Aanvullend op logistieke treinen omvat het Linde assortiment ook talloze trolleys met verschillende afmetingen, uitrustingen en types banden voor lasten tot 1.000 kg. Deze zijn geschikt voor het transport van palletten en laadbakken en kunnen worden uitgerust met modulaire rekken voor kleine ladingdragers. Een optioneel verkrijgbaar begeleidingssysteem ondersteunt bestuurders op complexe routes met variabele eindpunten, en leidt hen langs de optimale route naar hun individuele bestemmingen.