Tekst

Nauwkeurige en snelle bediening

Magazijnen met hoge stellingen, logistieke centra en koelmagazijnen vereisen vorkheftrucks die de grootste hoogtes kunnen bereiken in de smalste ruimtes. De Linde R10 - R25-reachtrucks zijn speciaal voor deze eisen ontwikkeld. Als wendbare trucks voor speciale doeleinden leveren zij uitzonderlijke prestaties bij het opslaan en ophalen van pallets in stellingen met een hoogte tot 13,4 meter. Onder deze uitdagende omstandigheden staat de bestuurder onder grote druk om een steeds groter volume aan goederen veilig, nauwkeurig en snel te verplaatsen. De sleutel tot maximale productiviteit is het perfecte samenspel tussen mens en machine. Om dit te bereiken heeft Linde een nieuw bedieningselement ontwikkeld: de Multifunctionel Lever.

Eén bediening voor alle functies

De R10 - R25 reachtrucks zijn moeiteloos te bedienen. Zijn buitengewone vorm, die perfect in de hand ligt, creëert een naadloze verbinding tussen bestuurder en truck voor veilig, gemakkelijk en efficiënt werken.

Gemodelleerd naar de menselijke hand

De hand is onmisbaar bij veel dagelijkse activiteiten en verdient daarom speciale bescherming. De hoogste prioriteit bij de ontwikkeling van de Multifunctionele Hendel was de bediening ervan minder belastend te maken voor de hand van de bestuurder. In samenwerking met het Fraunhofer IAO ontwierp Linde een ergonomisch model waarop alle vingergewrichten en delen van de handpalm kunnen bewegen. Deze studie vormde de basis voor de unieke vorm van de mens/machine-interface. Deze is ontwikkeld in samenwerking met Porsche Design en biedt een uitstekende ergonomie en een gemakkelijke, snelle bediening.

Voordelen in een oogopslag

Ergonomie

De vorm van de Linde multifunctionele hendel is perfect aangepast aan de menselijke anatomie. De hand van de bestuurder zit in zijn natuurlijke, ontspannen positie op de bedieningshendel, waardoor een bijna organische verbinding ontstaat tussen bestuurder en truck. Linde wilde er vooral voor zorgen dat de hendel precies past bij handen van alle maten. Dit betekent dat hij comfortabel kan worden gebruikt door zowel kleinere als grotere bestuurders zonder vermoeid te raken.

 • Joystick als anatomisch nauwkeurige tegenhanger van de hand
 • Ontspannen bediening met comfortabele lichaamshouding
 • Geoptimaliseerd voor alle handafmetingen
Productiviteit

De Linde multifunctionele hendel maakt het mogelijk om alle essentiële bedieningsfuncties op de reachtrucks uit de 1120-serie met één hand uit te voeren. De functies vooruit, achteruit, heffen en dalen kunnen in alle vier de richtingen met de hand worden bediend. Dankzij deze intuïtieve regeling kan de bestuurder zich volledig op de last concentreren en hogere handling-snelheden bereiken. Uniek is de geïntegreerde zijschuiver voor het centreren en horizontaal uitlijnen van de vorken. Beide kunnen op twee wielen worden bediend met lichte bewegingen van de wijs- en middelvinger. Dit maakt het hanteren van ladingen gemakkelijker omdat de vorken kunnen worden gecentreerd voordat ze worden opgeslagen of opgehaald. Dit betekent dat de bestuurder het maximale verstelpad in alle richtingen kan gebruiken om correcties aan te brengen. De multifunctionele hendel is verkrijgbaar in twee verschillende uitvoeringen: met en zonder rijrichtingsregeling. Hij is ook ontworpen voor gebruik in gekoelde magazijnen, tot temperaturen van -30 °C.

 • Alle essentiële besturingsfuncties in één enkele eenheid
 • Geïntegreerde zijverschuivingsregeling en horizontale uitlijning van de vorken
 • Ontworpen voor gebruik in gekoelde magazijnen
Veiligheid

Bij het uitvoeren van repetitieve transport- en stapeltaken is de kans op vermoeidheid groot. Linde bestrijdt deze vermoeidheid met de nieuwe multifunctionele hendel, waarvan het ergonomische ontwerp een ontspannen hand mogelijk maakt en de belasting voor de bestuurder vermindert. Met de vingertopbediening kunnen pallets met de geringste bewegingen worden getransporteerd en gestapeld, zonder kracht uit te oefenen. De onderarm blijft comfortabel op een armsteun liggen, waardoor de arm ontspannen blijft tijdens de veeleisende opslag- en ophaalprocessen. De bediening helpt precieze, veilige manoeuvres uit te voeren en ongevallen te voorkomen.

 • Ergonomische vorm voor werken zonder vermoeidheid
 • Besturing zonder fysieke inspanning
 • Werkveiligheid door verlichting van de belasting van de bediener
Precisie

Dankzij de armsteun vinden alle besturingsbewegingen plaats vanuit de pols, zodat de onderarm niet onnodig wordt belast. Hierdoor wordt het tot op de millimeter nauwkeurig manoeuvreren van pallets een fluitje van een cent, zelfs op grote hoogte - en dat alles zonder ook maar naar de bedieningshendel om te kijken. Het bedieningsconcept is zo intuïtief ontworpen dat geen tweede blik nodig is om te controleren of de hand zich in de juiste positie bevindt.

 • Armsteun voor rustige, precieze bewegingen
 • Focus op de last voor millimeterprecies werken
 • Ergonomie
 • Productiviteit
 • Veiligheid
 • Precisie
 • De vorm van de Linde multifunctionele hendel is perfect aangepast aan de menselijke anatomie. De hand van de bestuurder zit in zijn natuurlijke, ontspannen positie op de bedieningshendel, waardoor een bijna organische verbinding ontstaat tussen bestuurder en truck. Linde wilde er vooral voor zorgen dat de hendel precies past bij handen van alle maten. Dit betekent dat hij comfortabel kan worden gebruikt door zowel kleinere als grotere bestuurders zonder vermoeid te raken.

  • Joystick als anatomisch nauwkeurige tegenhanger van de hand
  • Ontspannen bediening met comfortabele lichaamshouding
  • Geoptimaliseerd voor alle handafmetingen
 • De Linde multifunctionele hendel maakt het mogelijk om alle essentiële bedieningsfuncties op de reachtrucks uit de 1120-serie met één hand uit te voeren. De functies vooruit, achteruit, heffen en dalen kunnen in alle vier de richtingen met de hand worden bediend. Dankzij deze intuïtieve regeling kan de bestuurder zich volledig op de last concentreren en hogere handling-snelheden bereiken. Uniek is de geïntegreerde zijschuiver voor het centreren en horizontaal uitlijnen van de vorken. Beide kunnen op twee wielen worden bediend met lichte bewegingen van de wijs- en middelvinger. Dit maakt het hanteren van ladingen gemakkelijker omdat de vorken kunnen worden gecentreerd voordat ze worden opgeslagen of opgehaald. Dit betekent dat de bestuurder het maximale verstelpad in alle richtingen kan gebruiken om correcties aan te brengen. De multifunctionele hendel is verkrijgbaar in twee verschillende uitvoeringen: met en zonder rijrichtingsregeling. Hij is ook ontworpen voor gebruik in gekoelde magazijnen, tot temperaturen van -30 °C.

  • Alle essentiële besturingsfuncties in één enkele eenheid
  • Geïntegreerde zijverschuivingsregeling en horizontale uitlijning van de vorken
  • Ontworpen voor gebruik in gekoelde magazijnen
 • Bij het uitvoeren van repetitieve transport- en stapeltaken is de kans op vermoeidheid groot. Linde bestrijdt deze vermoeidheid met de nieuwe multifunctionele hendel, waarvan het ergonomische ontwerp een ontspannen hand mogelijk maakt en de belasting voor de bestuurder vermindert. Met de vingertopbediening kunnen pallets met de geringste bewegingen worden getransporteerd en gestapeld, zonder kracht uit te oefenen. De onderarm blijft comfortabel op een armsteun liggen, waardoor de arm ontspannen blijft tijdens de veeleisende opslag- en ophaalprocessen. De bediening helpt precieze, veilige manoeuvres uit te voeren en ongevallen te voorkomen.

  • Ergonomische vorm voor werken zonder vermoeidheid
  • Besturing zonder fysieke inspanning
  • Werkveiligheid door verlichting van de belasting van de bediener
 • Dankzij de armsteun vinden alle besturingsbewegingen plaats vanuit de pols, zodat de onderarm niet onnodig wordt belast. Hierdoor wordt het tot op de millimeter nauwkeurig manoeuvreren van pallets een fluitje van een cent, zelfs op grote hoogte - en dat alles zonder ook maar naar de bedieningshendel om te kijken. Het bedieningsconcept is zo intuïtief ontworpen dat geen tweede blik nodig is om te controleren of de hand zich in de juiste positie bevindt.

  • Armsteun voor rustige, precieze bewegingen
  • Focus op de last voor millimeterprecies werken
Video thumbnail
Linde Multifunction lever 4
Linde Multifunction lever 5
Tekst

Aanvullende functies

Rack Protection Sensor


Afstanden van enkele meters scheiden de pallet van de bestuurder tijdens opslag- en ophaalactiviteiten op hoge stellingniveaus. Terwijl de bestuurder gefocust is op de goederen, bestaat het risico van een botsing met de stelling. Mogelijke schade wordt voorkomen door de Linde Rack Protection Sensor (RPS), die de reachtruck automatisch afremt. Het assistentiesysteem meet de afstand tot de stelling binnen een straal van 5 meter en brengt de truck tot stilstand vanaf een snelheid van maximaal 5 km/h. Het RPS ondersteunt de bestuurder bij het uitvoeren van moeilijke lastmanoeuvres in krappe ruimtes op grote hoogte, en draagt bij aan een veilige en efficiënte bediening. Tegelijkertijd bespaart het op de kosten voor beveiligingssystemen op de stellingen zelf en op de vervanging van beschadigde opslagsystemen. De Linde Rack Protection Sensor kan zelfs achteraf in oudere modellen worden ingebouwd.

Groen licht op de vorken

Een hulpsysteem dat de vorken groen verlicht, kan worden toegevoegd om de bestuurder in staat te stellen de vorken op precies de juiste hoogte te plaatsen. De groene verlichting zorgt voor een optimale zichtbaarheid van de vorken, vooral in donkere gangpaden. Deze optische assistentie verbetert zowel de veiligheid als de handlingprestaties.

Linde Vision systeem

Om het vaak slechte zicht op pallets in hoge rijen stellingen te optimaliseren, kunnen de R10 - R25 reachtrucks uit de 1120 serie worden uitgerust met het Linde Vision System. Het videosysteem zendt twee camerabeelden uit op de mast en op het dak, zodat de bestuurder de pallet duidelijk kan volgen, zelfs wanneer hij met hoge rekken wordt geconfronteerd. De unieke plaatsing van de mastcamera onder de vorken zorgt voor een uitzonderlijk nauwkeurig zicht op de vorken en de pallet.

Vrijblijvend advies of een offerte aanvragen?

Wij nemen spoedig contact met u op voor een vrijblijvend advies of een offerte op maat.

Formulier
Maak uw keuze: *
Aanhef *
Vul hieronder de cijfers van uw BTW nummer in.
Selecteer eerst uw landcode en vul daarna uw telefoonnummer aan.
U kunt zich te allen tijde uitschrijven en uw informatie wordt nooit met derden gedeeld. Meer info over de verwerking en het gebruik van uw gegevens vindt u in ons privacybeleid.